Hemoragia subconjunctivală


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O hemoragie subconjunctivală apare atunci când un mic vas de sânge se rupe chiar sub suprafața transparentă a ochiului (conjunctiva). În multe privințe, este ca și cum ai avea o vânătaie pe piele. Conjunctiva nu poate absorbi sângele foarte repede, așa că sângele rămâne blocat. Este posibil să nu vă dați seama că aveți o hemoragie subconjunctivală până când nu vă uitați în oglindă și observați că partea albă a ochiului este roșu aprins.

O hemoragie subconjunctivală apare adesea fără a vă afecta ochiul în mod evident. Chiar și un strănut sau o tuse puternică poate provoca ruperea unui vas de sânge în ochi. Nu este nevoie să o tratați. O hemoragie subconjunctivală poate părea alarmantă, dar de obicei este o afecțiune inofensivă care dispare în aproximativ două săptămâni.

Simptome


Cel mai evident semn al unei hemoragii subconjunctivale este o pată roșie aprinsă pe albul (sclera) ochiului.

În ciuda aspectului sângeros, o hemoragie subconjunctivală pare mai gravă decât este și nu ar trebui să provoace nicio schimbare în ceea ce privește vederea, secrețiile sau durerea. Singurul dvs. disconfort poate fi o senzație de zgârietură pe suprafața ochiului.

Cauze


Cauza unei hemoragii subconjunctivale nu este întotdeauna cunoscută. Următoarele acțiuni pot provoca ruperea unui mic vas de sânge în ochiul dumneavoastră:

  • Tuse violentă.
  • Strănut puternic
  • Strângere de efort
  • Vărsături


În unele cazuri, o hemoragie subconjunctivală poate rezulta în urma unei leziuni oculare, inclusiv:

  • Frecarea aspră a ochiului
  • Traumatism, cum ar fi un obiect străin care vă rănește ochiul

Factori de risc

Factorii de risc pentru o hemoragie subconjunctivală includ:

  • Diabet
  • Tensiune arterială ridicată (hipertensiune arterială)
  • Anumite medicamente care subțiază sângele, cum ar fi warfarina (Coumadin, Jantoven) și aspirina
  • Tulburări de coagulare a sângelui


Complicații


Complicațiile de sănătate ale unei hemoragii subconjunctivale sunt rare. Dacă afecțiunea dvs. se datorează unui traumatism, medicul dvs. vă poate evalua ochiul pentru a se asigura că nu aveți alte complicații sau leziuni oculare.

Prevenție


Dacă sângerarea de pe suprafața ochiului dumneavoastră are o cauză clar identificabilă, cum ar fi o tulburare de sângerare sau un medicament care subțiază sângele, întrebați medicul dumneavoastră dacă puteți lua măsuri pentru a reduce riscul unei hemoragii subconjunctivale.

Dacă trebuie să vă frecați ochii, frecați-i ușor. Frecarea prea tare poate provoca traume minore la nivelul ochilor dumneavoastră, ceea ce poate duce la o hemoragie subconjunctivală.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend