Hepatita B – date generale, semne și simptome


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Hepatita B este o infecție hepatică gravă, cauzată de virusul hepatitei B (VHB). Pentru unii oameni, infecția cu hepatită B devine cronică, ceea ce înseamnă că durează mai mult de șase luni – de obicei pe viață. A avea hepatită cronică B vă crește riscul de a dezvolta insuficiență hepatică, cancer hepatic sau ciroză – o afecțiune caracterizată. de cicatrizarea și fibrozarea permanentă a ficatului.

Majoritatea adulților cu hepatită B se recuperează complet, chiar dacă semnele și simptomele lor sunt severe. Sugarii și copiii sunt mai predispuși să dezvolte o infecție cronică (de lungă durată) cu hepatită B. Un vaccin poate preveni hepatita B, dar nu există nici un remediu dacă ai deja această afecțiune. Dacă ești infectat, luarea anumitor măsuri de precauție poate ajuta la prevenirea răspândirii virusului la alții.

Simptome

Semnele și simptomele hepatitei B variază de la ușoare la severe. Ele apar de obicei la aproximativ una până la patru luni după ce ați fost infectat, deși le-ați putea vedea încă de la două săptămâni după infectare. Unele persoane, de obicei copii mici, pot să nu aibă simptome. Semnele și simptomele hepatitei B pot include:

  • Durere abdominală
  • Urină închisă la culoare
  • Febră
  • Dureri articulare
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Greață și vărsături
  • Slăbiciune și oboseală
  • Îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter)

Când să vedeți un medic

Dacă știți că ați fost expus la hepatita B, sau credeți că aveți simptome caracteristice, contactați imediat medicul dumneavoastră. Un tratament preventiv vă poate reduce riscul de infecție dacă primiți tratamentul în 24 de ore de la expunerea la virus.

Sursa

Nu uita de SHOP, unde poți găsi o grămadă de lucruri faine.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend