Hepatita C


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Hepatita C este o infecție virală care provoacă inflamații hepatice, uneori ducând la leziuni hepatice grave. Virusul hepatitei C (VHC) se răspândește prin sângele contaminat. Până de curând, tratamentul cu hepatita C necesita injecții săptămânale și medicamente orale pe care mulți oameni infectați cu VHC nu le-ar putea lua din cauza altor probleme de sănătate sau a efectelor secundare inacceptabile. Asta se schimbă.

Astăzi, VHC cronic este de obicei vindecabil cu medicamente orale luate în fiecare zi timp de două până la șase luni. Cu toate acestea, aproximativ jumătate dintre persoanele cu VHC nu știu că sunt infectate, în principal pentru că nu au simptome, ceea ce poate dura zeci de ani să apară. Din acest motiv, se recomandă ca toți adulții cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani să fie examinați pentru hepatita C, chiar și cei fără simptome sau boli hepatice cunoscute. Cel mai mare grup cu risc include toți cei născuți între 1945 și 1965 – o populație de cinci ori mai probabilă să fie infectată decât cei născuți în alți ani.

Factori de risc

Riscul de infecție cu hepatită C este crescut dacă:

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


  • Sunteți un lucrător medical care a fost expus sângelui infectat, ceea ce se poate întâmpla dacă un ac infectat vă străpunge pielea
  • Ați injectat sau a inhalat vreodată droguri ilicite
  • Aveți HIV
  • Ați efectuat un piercing sau un tatuaj într-un mediu nepotrivit, folosind echipamente nesterile
  • Ați primit o transfuzie de sânge sau un transplant de organ înainte de 1992
  • Ați primit tratamente de hemodializă pentru o perioadă lungă de timp
  • Nașterea dintr-o mamă cu o infecție cu hepatită C.
  • Nașterea între 1945 și 1965, grupa de vârstă cu cea mai mare incidență a infecției cu hepatită C.

Sursa

Intră în SHOP pentru diverse cărți cu sfaturi medicale și nu numai.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend