Iau medicamente pentru scăderea colesterolului, așa că pot să mănânc orice îmi place – mituri despre inimă demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Unele medicamente, cum ar fi statinele, reduc nivelul de colesterol din sânge. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că o persoană care ia statine poate consuma cu abandon alimente care conțin grăsimi saturate.

Colesterolul este fie consumat în alimentele pe care le mâncați, fie produs în ficat. Statinele blochează o enzimă din ficat care este necesară pentru producerea colesterolului, reducând nivelul general al colesterolului din sânge. Totuși, acest lucru înseamnă că colesterolul ingerat poate ajunge în continuare în sânge.

Pe scurt, este posibil ca statinele să poată doar să anuleze efectele adverse ale unei diete proaste, dar o dietă proastă va crește riscul altor factori de risc independenți pentru bolile de inimă, cum ar fi obezitatea, hipertensiunea și diabetul.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend