Iaurt grecesc cu fructe de pădure


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Iaurtul e un aliment sănătos, bogat în calciu, proteine și probiotice- bacterii sănătoase care ajută atât la tranzitul intestinal, la imunitate dar și la controlul greutății. Cu toate acestea variantele cu fructe adăugate, pe care copiii le preferă și pe care părinții le cumpără de la raftul pentru copii nu sunt variante sănătoase, pentru că au mult zahăr adăugat și chiar și conservanți sau coloranți.

Combinația de iaurt grecesc integral, cu 10 % grăsime împreună cu zahărul adăugat – uneori chiar 15-20 g pentru un pahar de până în 150 g, transformă un super aliment într-unul procesat, cu multe grăsimi saturate și zaharuri, dar și conservanți sau coloranți.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Cum poți schimba acest lucru?

Ca în farfuria sănătoasă de mai jos:

Am păstrat iaurtul grecesc pentru conținutul de proteine (9 g pe 100 g versus 5 g – așa dă sațietate), conținutul mai mare de calciu 200 mg în loc de 110-150 mg și jumătate din carbohidrați. Am ales însă unul parțial degresat, de 2% și am ales să adaug eu fructe peste, pentru a scăpa de zahărul adăugat.

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră au nevoie de un gust mai dulce, puteți adăuga 1 linguriță de miere, sirop de arțar sau chiar de zahăr- e mai bine controlat așa.

Toată gustarea mea a avut : 1 iaurt de 2% grecesc și 50 g fructe de pădure!

Totul cu 129 kcal, 14 g proteine, 12 g carbohidrați, 3 g grăsimi și 2 g fibre, 0 zahăr adăugat și 2 g grăsimi saturate, vitamina C, antioxidanți și probiotice la un loc, plus magneziu, calciu, potasiu și vitamine din grupul B- sănătate curată!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, cu pregătire și în diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend