Idee de mic dejun sănătos: toast integral cu ouă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Dacă ai rămas în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru micul dejun, îți propun o rețetă de toast cu ouă la tigaie, rapid de făcut, sănătoasă și delicioasă de te lingi pe degete!

Pentru o porție:

60 g toast integral

2 ouă de găină

100 g gogoșar

15 g brânză de capră

50 g ridiche

1 linguriță de ulei, sare piper

Fulgi de usturoi, verdeață

E de ajuns să faci o gaură în feliile de toast cu un pahar mic , să le pui într-o tigaie antiaderentă câteva secunde pe fiecare parte și apoi să spargi câte un ou în orificiul din toast. Pui un capac deasupra tigăii pentru a se găti oul și la final asezonezi cu sare și piper.

Separat am sotat cu o linguriță de ulei un gogoșar , am pus și niște fulgi de usturoi și niște verdeață și am așezat gogoșarul pe toast.

Iar pentru un gust mai cremos am adăugat și 15 g de brânză de capră!

Contrar miturilor, brânza de capră are la fel de mult colesterol ca cea de vacă, dar și la fel de multe grăsimi saturate- rele. Singura diferență e conținutul de lactoză, brânza de capră având mai puțină și fiind mai ușor de digerat, mai ales pentru cei cu intoleranță la lactoză!

Totul a avut: 460 calorii, 32 g de carbohidrați, 33 de grame de proteine, 29 de grame de grăsimi, doar 7 g de grăsimi saturate și 6 g de fibre! Adică 1/2 din necesarul de proteinie zilnice, 1/3 din calorii și 1/4 din fibre, pentru o femeie de 50-60 kg, fără multe grăsimi saturate sau carbohidrați!

Sănătate și echilibru în toate!

Acest material vă este oferit de dr. Amalia Arhire, medic specialist endocrinolog, diabet și boli de nutriție. O puteți urmări pe Facebook, dar o găsiți și la clinica de nutriție KiloStop și la clinica de nutriție pentru copii și adolescenți Kilostop Junior

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Arhire Amalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend