IMC-ul mamei ( indicele de masă corporală ) înainte de sarcină este legat de dezvoltarea bolilor alergice pediatrice


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un studiu condus de Universitatea din Ottawa, efectuat pe parcursul a șapte ani pe aproape 250.000 de copii din Ontario – cel mai amplu studiu de acest gen – a constatat că greutatea mamei înainte de sarcină poate avea un impact asupra riscului de apariție a bolilor alergice la începutul copilăriei, în timp ce creșterea în greutate în timpul sarcinii nu pare să aibă același efect.

Iată care sunt punctele cheie ale studiului, condus de Sebastian Srugo, care a fost student absolvent la Școala de Epidemiologie și Sănătate Publică din cadrul Facultății de Medicină:

  • Nu s-a găsit nicio legătură între creșterea în greutate a mamei în timpul sarcinii și boala alergică a copilului.
  • Copiii născuți de mame obeze în timpul sarcinii au fost mai predispuși să dezvolte astm, dar puțin mai puțin predispuși să dezvolte dermatită și anafilaxie. Mai exact, copiii născuți de mame obeze înainte de sarcină au avut un risc cu 8% mai mare de a dezvolta astm.
  • Aproximativ jumătate dintre copii au fost născuți de mame supraponderale sau obeze și o treime de mame care au luat în greutate în exces în timpul sarcinii.
  • Mamele intră în sarcină supraponderale/obeze, iau în greutate în exces în timpul sarcinii și mulți copii dezvoltă boli alergice în copilăria timpurie.
  • În Canada, aproximativ 30% din populație suferă de cel puțin o boală alergică, cu o prevalență și mai mare în rândul copiilor.
  • La nivel mondial, tendințele în ceea ce privește bolile alergice au atins proporții epidemice, devenind cel mai frecvent și cel mai precoce grup de boli cronice.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend