Îmi alăptez nou-născutul, iar scaunele sale sunt galbene și moi. Este normal?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Scaunele galbene și moi sunt perfect normale pentru bebelușii hrăniți la sân. Totuși, există multe nuanțe de normalitate când vine vorba de caca de bebeluș. Iată un ghid culoare cu culoare pentru nou-născuți:

Negru sau verde închis. După naștere, primele scaune ale bebelușului sunt negre și gudronate. Acest tip este cunoscut sub numele de meconiu.
Galben-verde. Pe măsură ce bebelușul începe să digere laptele matern, meconiul este înlocuit cu scaune de culoare galben-verde.
Galben. Nou-născuții alăptați la sân au de obicei scaune moi, lipicioase, care arată ca muștarul deschis.
Galben sau cafeniu. Dacă vă hrăniți nou-născutul cu lapte praf, scaunele sale pot deveni galbene sau cafenii cu nuanțe de verde. Acestea vor fi puțin mai ferme decât scaunele hrănite la sân, dar nu mai ferme decât untul de arahide.
Odată ce bebelușul începe să mănânce alimente solide, scaunele sale ar putea conține o mare varietate de culori.

Dacă vă îngrijorează culoarea sau consistența scaunelor bebelușului, contactați medicul. Acest lucru este deosebit de important dacă scaunele bebelușului sunt:

Sunt încă negre la câteva zile după naștere
Roșu sau cu sânge
Albe
Dintr-o dată mai frecvente și neobișnuit de apoase
Mai puțin frecvente decât este normal pentru bebelușul dvs. sau în mod constant dure, uscate și greu de eliminat

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend