Îmi place să beau suc de grapefruit, dar am auzit că poate interfera cu unele medicamente


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Grapefruitul și anumite alte citrice, cum ar fi portocalele Seville, pot interfera cu mai multe tipuri de medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Nu luați aceste interacțiuni cu ușurință. Unele pot cauza probleme de sănătate potențial periculoase. Dacă luați medicamente eliberate pe bază de rețetă, întrebați medicul sau farmacistul dacă medicamentul dumneavoastră interacționează cu grapefruit sau cu alte produse din citrice.

S-ar putea să fie nevoie să eliminați produsele pe bază de grapefruit din dieta dumneavoastră. Simplul fapt de a lua medicamentul și produsul de grapefruit la momente diferite nu oprește interacțiunea. Alternativ, vă puteți întreba medicul dacă există un medicament comparabil pe care îl puteți lua și care nu interacționează cu grapefruit.

Problemele apar deoarece substanțele chimice din fruct pot interfera cu enzimele care descompun (metabolizează) medicamentul în sistemul digestiv. Ca urmare, medicamentul poate rămâne în corp pentru o perioadă prea scurtă sau prea lungă de timp. Un medicament care este descompus prea repede nu va avea timp să acționeze. Pe de altă parte, un medicament care rămâne în organism prea mult timp se poate acumula până la niveluri potențial periculoase.

Lista medicamentelor care pot interacționa cu grapefruit include medicamente prescrise în mod obișnuit care:

  • Luptă împotriva infecțiilor
  • Reduc colesterolul
  • Tratează tensiunea arterială ridicată
  • Tratează problemele cardiace
  • Previn respingerea de organe
  • Pentru tratarea anxietății
  • Pentru controlul convulsiilor
  • Pentru reducerea răului de mișcare
  • Pentru disfuncția erectilă
  • Antitusive

O altă problemă potențială este că unele alimente și băuturi pot conține grapefruit, dar nu spun acest lucru în denumire sau pe lista de ingrediente. De exemplu, numeroase băuturi răcoritoare cu aromă de citrice conțin suc de grapefruit sau extract de grapefruit.

Fiți precauți cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Întrebați-vă întotdeauna medicul sau farmacistul atunci când primiți o nouă rețetă dacă aceasta interacționează cu orice alimente sau alte medicamente. Dacă răspunsul este afirmativ, întrebați dacă trebuie să eliminați acel aliment din dietă.

Sursa.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend