Imunoterapia ar putea îmbunătăți funțiile cognitive și comportamentale în urma accidentului vascular cerebral


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Celulele imune specializate care se acumulează în creier în zilele și săptămânile de după un accident vascular cerebral promovează funcțiile neuronale la șoareci, indicând o imunoterapie potențială care poate stimula recuperarea după refacerea leziunii acute, au descoperit neurologii de la University of Pittsburgh School of Medicine.

Studiul, publicat astăzi în revista Immunity, a demonstrat că o populație de celule imune specializate, numite celule T reglatoare, servesc mecanismului de reparare a țesuturilor pentru recuperarea funcțională după accidentul vascular cerebral. Stimularea celulelor Treg utilizând un tratament complex de anticorpi, conceput inițial ca terapie după transplant și pentru diabet, a îmbunătățit funcțiile comportamentale și cognitive timp de săptămâni după un AVC la șoareci, comparativ cu cei care nu au primit complexul de anticorpi.

“Frumusețea acestui tratament se află în fereastra sa terapeutică largă. La majoritatea accidentelor vasculare cerebrale, ai patru ore și jumătate sau mai puțin la dispoziție pentru a administra tratament trombolitic, numit tPA, pentru a redeschide un vas de sânge blocat și reuși să salvezi neuronii. Suntem încântați să identificăm un mecanism care poate promova recuperarea creierului prin vizarea celulelor non-neuronale după închiderea acestei ferestre temporale. “

 Hu și colegii ei au observat că nivelurile de celule Treg care se infiltrează în creier au început să crească la aproximativ o săptămână după un accident vascular cerebral și au continuat să crească până la cinci săptămâni mai târziu. Așadar, au făcut mai multe teste la șoareci după ce au avut accident vascular cerebral, acordând o atenție deosebită substanței albe a creierului – care este țesutul cerebral prin care neuronii transmit mesaje, transformând gândurile în acțiuni.

Șoarecii care au fost incapabili genetic să producă celule Treg s-au descurcat mai prost decât șoarecii cu un răspuns robust al celulelor Treg. Interesant este că doar în ultimele faze ale recuperării accidentului vascular cerebral șoarecii lipsiți de celule Treg au suferit afectări ale integrității substanței albe și ale performanței comportamentale comparativ cu șoarecii cu răspuns normal al celulei Treg.

În plus, atunci când șoarecii normali au primit un complex de anticorpi numit „IL-2: IL-2Ab” pentru a-și crește nivelul celulelor Treg după un accident vascular cerebral, integritatea substanței albe s-a îmbunătățit și mai mult și funcțiile neurologice au fost salvate pe termen lung. Șoarecii cu mai multe celule Treg au avut o posibilitate mai rapidă de mișcare și au menținut amintiri, permițându-le să navigheze prin labirint mai repede după un AVC decât omologii lor netratați.

Acest lucru sugerează cu tărie că, mai degrabă decât să lucrăm pentru a păstra structura și funcționarea substanței albe imediat după un accident vascular cerebral, celulele Treg influențează repararea și regenerarea substanței albe pe termen lung“, a spus Hu.

Descoperirile noastre deschid calea pentru o abordare terapeutică a accidentului vascular cerebral și a altor tulburări neurologice care implică inflamații excesive ale creierului și leziuni ale substanței albe. Celulele Treg par să dețină un potențial neuroregenerativ pentru recuperarea post-AVC.

Hu a subliniat că există încă multe obstacole de traversat înainte ca celulele Treg să poată fi utilizate la om pentru recuperarea accidentului vascular cerebral. Anume, cercetarea este necesară pentru a determina cea mai bună modalitate de a crește numărul de celule Treg la acestei afecțiuni. Acest lucru ar putea fi realizat prin îmbunătățirea IL-2: IL-2Ab astfel încât să stimuleze mai bine producția de celule Treg cu mai puține efecte secundare sau s-ar putea dezvolta o terapie personalizată, în care unele celule sunt luate dintr-o bancă de celule Treg preexistentă în creierul pacientului și utilizate pentru a crește celulele Treg din laborator, care ar putea fi apoi perfuzate înapoi la pacient.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend