În apărarea Oliviei Steer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

N-am absolut nimic de spus în apărarea Oliviei Steer. Dar absolut nimic. Femeia asta bate câmpii cu o ignoranță incredibilă, jonglând cu niște riscuri mari privind propria-i sănătate, dar și pe a celora care se uită, cu aceeași ignoranță, în gura ei. 

Și totul pare un sistem etanș: a strâns în ogradă antivacciniști, vegani vocali agresivi, naturopați, adepți ai pseudoștiinței, conspiraționiști și alte specii certate cu știința adevărată, medicina, sănătatea. Să ne înțelegem bine: ce face Steer nu are nicio legătură cu sănătatea. Comunitatea ei este recensământul perfect al prostiei, inconștienței, jocului cu focul.

Cât timp această femeie își aruncă lăturile în spațiul public, mor cu zile alte femei din cauza cancerului de sân și de col uterin, unde suntem campioni în Europa. Tot campioni suntem la vaccinare, acel procedeu șuntat de Steer cu boabe de muștar și rostopască. Firește, campioni în sens sarcastico-peiorativ, că trăim în țara culcatului pe o ureche, a șoșoacelor, a experților închipuiți, a idioților care se opun la orice, a celor care fac ceva bun nu prin logică și asumare după cântărire, ci atunci când le trece glonțul pe la ureche, în al douăsprezecelea ceas.

Steer sfidează cu nonșalanță regulă a bunului simț. E genul care, dacă preferă să consume balegă de cal la micul dejun, trebuie să o și spună sigur, pentru că e convinsă că balega are proprietăți anticancer. Nu deține niciun studiu pentru asta, ci doar experiența proprie. Dacă nu a făcut cancer, e sigur de la balegă. Se și pozează, cu o mutră musai de om arogant, situat deasupra medicinei, ajuns acolo prin atingerea unei cunoașteri care nu a venit prin căi raționale, ci prin mister. Numai că-n spatele zâmbetului de aleasă superioritate stau grave carențe neuronale care pot stârni milă din partea unora care mai dețin sinapse sănătoase.

Poți lua comunitatea lui Steer și ai o frescă perfectă a ceea ce înseamnă societatea românească: educație sanitară ioc. Vai și-amar de generațiile viitoare.

V.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Vasi Rădulescu

Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend