În cantitate moderată, alcoolul poate ajuta inima prin calmarea reacției la stres a creierului


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un nou studiu, prezentat la cea de-a 70-a sesiune științifică anuală a American College of Cardiology are în vedere consumul moderat de alcool, care ar putea fi legat de un risc mai mic de deces din cauza bolilor cardiovasculare, acest lucru fiind comparat cu persoanele care fie nu au consumat alcool, fie au băut excesiv.

ATENȚIE! Consumul moderat de alcool a fost definit ca cel mult o băutură alcoolică pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați ( o măsură – 125 ml vin / 500 ml bere sau cidru / 25 ml băuturi spirtoase).

Se crede că acest lucru se datorează capacității sale de a reduce semnalele de stres din creier. Prin tehnici de imagistică, a fost analizată activitatea creierului în regiunile asociate cu stresul. Potrivit datelor înregistrate, au descoperit că persoanele care au raportat consum moderat de alcool au avut șanse cu 20% mai mici de a avea un eveniment cardiovascular major ( infarct miocardic acut/ accident vascular cerebral), în comparație cu cele cu un consum redus de alcool. Au avut, de asemenea, o activitate cerebrală legată de stres mai redusă ( mai puține semnale cerebrale în zonele active în stări de stres ). Ei au ajuns la o concluzie: cantitățile moderate de alcool pot ajuta la relaxare și reducerea stresului, care, la rândul lor, ar putea reduce apariția bolilor cardiovasculare.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Rețineți! Scopul acestui studiu nu este să încurajeze consumul de alcool. Din nefericire, efectele negative ale consumului ridicat și chiar moderat de alcool sunt mult mai mari: chiar și consumul moderat de alcool este asociat cu un risc crescut de cancer și dependență, duce la insuficiență cardiacă (cardiomiopatie dilatativă), fibrilație atrială și creșterea tensiunii arteriale, degenerări ale creierului și multe altele. Nu este recomandat să începeți să consumați alcool doar pentru potențialele beneficii asociate consumului moderat, mai ales că această limită este foarte ușor de depășit.

Există modalități mai bune și mai sigure de a vă reduce riscul.

Oamenii ar trebui să se concentreze în continuare asupra lucrurilor cu beneficii dovedite pentru un risc mai scăzut de boli de inimă, inclusiv renunțarea la fumat, efectuarea exercițiilor fizice regulate, optimizarea greutății și o dietă cu conținut scăzut de sare și grăsimi

Poți să alegi și alte metode de a reduce stresul:  activitate fizică regulată (150 de minute de exerciții de intensitate moderată săptămânal – cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul), tehnici de yoga, meditație, dormi 7-8 ore pe noapte și, nu în ultimul rând, apelează la terapie psihologică.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend