Începe și la noi vaccinarea copiilor între 12-15 ani împotriva Covid


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Vorbisem zilele trecute despre faptul că CDC a aprobat vaccinul Pfizer pentru copiii între 12-15 ani, poți vedea articolul aici.

Ei bine, tocmai ieri am văzut, potrivit Digi24, că Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat, de asemenea, vaccinarea copiilor din această categorie de vârstă, cu Pfizer, care deja a imunizat mii de copii în SUA și Canada în condiții de siguranță. Se preconizează că la noi ar putea începe campania pentru copii din luna iunie.

Am observat, de-a lungul acestei perioade de pandemie, că cei de vârstă mică dezvoltă simptome ușoare de Covid, poate vă întrebați de ce e nevoie să îi vaccinăm, dacă ei, în cea mai mare proporție, dezvoltă simptome ușoare. Ei bine, copiii participă la răspândirea virusului, intră în comunități, în școli și grădinițe, chiar dacă nu ei sunt ținta formelor severe.

Ce e foarte important este că studiile clinice au dovedit eficacitate de 100% a vaccinurilor pentru această grupă de vârstă. Într-un studiu realizat pe 2260 de adolescenți, în grupul celor vaccinați nu a existat niciun caz de îmbolnăvire, versus 18 cazuri în grupul placebo.

Cele mai comune reacții adverse au fost durerea locală, dureri de cap, dureri musculare, febră, frisoane, extrem de rare reacții alergice.

 

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend