Îndulcitorii nenutritivi sunt sănătoși – mituri despre nutriţie demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Interesul tot mai mare pentru alimentele cu conținut scăzut de calorii, carbohidrați și fără zahăr a dus la o creștere a produselor care conțin îndulcitori nenutritivi . Deși este clar că o dietă bogată în zahăr adăugat crește semnificativ riscul de îmbolnăvire, aportul de îndulcitori nenutritivi poate duce, de asemenea, la rezultate negative pentru sănătate.

De exemplu, aportul de îndulcitori nenutritivi poate crește riscul de diabet de tip 2 prin faptul că duce la schimbări negative ale bacteriilor intestinale și promovează dereglarea glicemiei. Mai mult, consumul regulat de îndulcitori nenutritivi este asociat cu modele generale de stil de viață nesănătoase.

Aspartamul, acesulfamul K şi zaharină s-a dovedit că au potenţial cancerigen.

Reține că cercetările în acest domeniu sunt în curs de desfășurare și că sunt necesare studii viitoare de înaltă calitate pentru a confirma aceste legături potențiale.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend