Infecții ale urechii medii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Infecțiile urechii medii sunt cauzate de bacterii și virusuri. Umflarea țesuturilor / inflamația cauzată de o infecție a căilor respiratorii superioare sau alergie poate bloca trompele lui Eustachio – acele canale care fac legătura între urechea medie și cavitatea nazală profundă, ceea ce ar împiedica aerul să ajungă la urechea medie și să egalizeze presiunea. Un vid și o aspirație trage apoi lichid și germeni din nas și gât în ​​urechea medie. Deoarece tuburile sunt umflate, fluidul nu se poate scurge. Acesta oferă un mediu pentru dezvoltarea bacteriilor sau virusului, ceea ce duce la o infecție a urechii medii.

Trompa lui Eustachio este canalul care conectează urechea medie și nasul. Când acest canal este deschis așa cum este în mod normal, împiedică presiunea fluidului și a aerului să se acumuleze în interiorul urechii. Infecțiile cum ar fi răcelile, gripa sau reacțiile alergice pot provoca umflarea și blocarea trompei.

Simptomele infecției urechii medii

Simptomele infecțiilor urechii medii tind să apară la 2 până la 7 zile după debutul unei răceli sau a unei alte infecții respiratorii și pot include:

  • Dureri de ureche (ușoare până la severe)
  • Febră
  • Scurgerea unui lichid din ureche, de consistență groasă și culoare galbenă sau cu prezența sângelui
  • Pierderea poftei de mâncare, vărsături și comportament modificat
  • Probleme cu somnul

Tratamentul infecției urechii medii 

Tratamentul pentru infecțiile urechii medii se concentrează de obicei pe ameliorarea durerii. Sunt utilizate medicamente fără prescripție medicală pentru durere și febră, cum ar fi acetaminofenul (paracetamolul) și ibuprofenul. De remarcat, nu trebuie să dați niciodată aspirină copiilor. Un medic poate prescrie antibiotice pentru o infecție a urechii medii, dar infecțiile urechii tind să se îmbunătățească fără ele. Îndepărtarea polipilor sau amigdalelor poate fi, de asemenea, o soluție pentru copiii care au infecții repetate ale urechii medii.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend