Îngrijirea pielii în funcție de anotimp


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Păstrați razele dăunătoare departe de piele


Indiferent dacă ați fost sau nu un adorator al soarelui, există șanse ca pielea dumneavoastră să fie afectată de soare. Aproximativ 90% din toate leziunile cutanate se datorează soarelui. Pe măsură ce timpul petrecut la soare crește, crește și riscul de cancer de piele. Protejați pielea purtând întotdeauna protecție solară cu spectru larg. Căutați produse care conțin oxid de zinc, dioxid de titan sau avobenzonă. Cremele de protecție solară cu un SPF de 30 sau mai mare sunt cele mai bune. Purtați pălării cu boruri largi și mâneci lungi și evitați soarele între orele 10.00 și 14.00, când razele sunt cele mai puternice.

Cum să îngrijiți pielea îmbătrânită


Pe măsură ce îmbătrâniți, pielea dumneavoastră se schimbă. Corpul dumneavoastră nu mai produce la fel de mult colagen, iar elastina care permite pielii să se repună la loc devine mai slabă. De asemenea, nu mai creați și nu mai pierdeți celulele pielii la fel de repede. Pentru a stimula pielea îmbătrânită, exfoliați pentru a îndepărta pielea moartă, folosiți un săpun care nu usucă și hidratați-vă des. Utilizați retinoizi fără prescripție medicală pentru a reduce ridurile fine sau întrebați medicul dumneavoastră despre o versiune cu prescripție medicală. Mai presus de toate, feriți-vă de soare.

Înăuntru și afară iarna


Vremea rece și vântul aduc pielea uscată și descuamată și pot înrăutăți eczema și rozaceea. Nu este vorba doar de vremea de afară – căldura uscată din interior este și ea dură pentru piele. Luptați folosind un umidificator acasă, bând multă apă și aplicând o cremă hidratantă pe tot parcursul zilei. Nu uitați de crema de protecție solară atunci când ieșiți afară.

Îngrijirea pielii pe timp de vară


Vrei să te bronzezi? Obțineți unul sigur: folosiți un autobronzant sau un autobronzant fără soare. (Dar majoritatea nu conțin protecție solară, așa că nu oferă protecție împotriva soarelui). Nu uitați să folosiți o cremă de protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, pe toată pielea expusă și să o reaplicați la fiecare două ore sau mai des dacă transpirați sau ați fost în apă. Și, dacă nu aveți pielea uscată în mod constant, treceți la o cremă hidratantă fără ulei pentru a evita erupțiile pe vreme umedă. Este o idee bună să vă clătiți după ce ați fost în piscină pentru a scăpa de orice clor de pe piele.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend