Insomniile persistente în copilărie produc tulburări psihologice ca adult


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un studiu longitudinal efectuat în decurs de 15 ani arată că simptomele de insomnie în copilărie care persistă la maturitate sunt determinanți puternici ai tulburărilor de dispoziție și anxietate la adulții tineri. Rezultatele arată că insomnia persistentă din copilărie până în adolescență maturitate a fost asociată cu un risc crescut de 2,8 ori de tulburări de internalizare (depresie, anxietate, retragere socială, probleme fizice sau somatice) și nu s-a găsit niciun risc crescut de astfel de tulburări pentru acei copii la care simptomele de insomnie s-au remis în timpul perioadei de studiu.

 „Am constatat că aproximativ 40% dintre copiii care nu depășesc simptomele de insomnie în tranziția către adolescență și sunt expuși riscului de a dezvolta tulburări de sănătate mintală mai târziu, la începutul maturității”, a declarat autorul principal, Julio Fernandez-Mendoza, care are un doctorat în psihobiologie. El este un consilier psiholog certificat în medicina comportamentală a somnului la Penn State Health Sleep Research and Treatment Center din Hershey, Pennsylvania.

Datele au fost analizate de la Penn State Child Cohort, un eșantion populațional de 700 de copii cu o vârstă medie de 9 ani. Cercetătorii au urmărit timp de 8 ani  421 de participanți până la vârsta adolescenței (vârsta medie de 16 ani) și acum, 15 ani mai târziu,  492 dintre ei ca tineri adulți (vârsta medie de 24 de ani).

Simptomele de insomnie au fost definite ca fiind dificultăți moderate până la severe de inițiere sau menținere a somnului. Simptomele au fost raportate de părinți în copilărie și auto-raportate în adolescență și la vârsta adultă tânără. Prezența tulburărilor de internalizare a fost definită ca o auto-raportare a unui diagnostic sau tratament pentru tulburări de dispoziție și / sau anxietate. Rezultatele au fost ajustate în funcție de sex, rasă / etnie, vârstă și orice antecedente anterioare de internalizare a tulburărilor sau utilizarea medicamentelor pentru probleme de sănătate mintală.

Potrivit autorilor, s-a dovedit că simptomele de insomnie în copilărie sunt asociate cu tulburări de internalizare, care includ tulburări depresive și tulburări de anxietate. ” Aceste noi descoperiri indică în continuare că tratamentele timpurii pentru rezolvarea problemelor legate de somn sunt justificate pentru prevenirea viitoarelor probleme de sănătate mintală, deoarece copiii ale căror simptome de insomnie s-au îmbunătățit în timp nu prezintă un risc crescut de a avea o tulburare de dispoziție sau anxietate ca adulți tineri. ” Julio Fernandez-Mendoza, autor principal

Sursa

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend