Instrumentul de triaj COVID-19 automatizat, online, eficient în clasificarea în siguranță a pacienților


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Un instrument de triaj online automatizat, dezvoltat de Penn Medicine, a clasificat aproape fiecare dintre pacienții care l-au folosit într-un nivel de gravitate sigur, arată un nou studiu. Publicat astăzi în Applied Clinical Informatics, studiul care analizează instrumentul de triaj COVID-19 a constatat că doar șase pacienți din cei 782 analizați au avut simptome mai grave decât cele evaluate de sistem. Dar chiar și în aceste cazuri, medicii care au lucrat alături de sistem au reușit să actualizeze evaluarea pacienților la nivelul adecvat de gravitate și atenție.

Instrumentul de triaj a fost incredibil de eficient în clasificarea în siguranță a pacienților la nivelul de triaj corespunzător sau la o gravitate ușor mai mare. Ne-am propus să descriem procesul de dezvoltare și testare a unui instrument automatizat de triaj al simptomelor COVID-19, disponibil publicului, care ar putea oferi o foaie de parcurs pentru alții. Prioritatea noastră principală în această lucrare a fost evaluarea siguranței și a eficacității și, în acest sens, aș spune că acesta a fost un sistem incredibil de reușit care a ajutat atât pacienții, cât și furnizorii într-un moment extrem de dificil.”

Elana Meer, co-autor principal al studiului, studentă la MD/MBA, Școala de Medicină Perelman, Universitatea din Pennsylvania și Școala Wharton

Când COVID-19 a lovit Statele Unite, a pus la limită disponibilitatea medicilor și a asistentelor care, de obicei, evaluează pacienții. În plus, distanțarea socială a complicat aceste evaluări. Ca răspuns, o echipă de la Penn Medicine s-a sprijinit pe ceva ce pacienții făceau deja de ani de zile: Verificarea online a simptomelor lor.

Instrumentul de triaj COVID-19 a fost implementat la 4 mai 2020, în mijlocul primului val mare de virus pe Coasta de Est. Instrumentul a constat dintr-o pagină de întrebări frecvente (FAQ) și un chatbot online, automatizat, care a adresat întrebări pacienților prin intermediul browserului lor sau al portalului pacienților. Spre deosebire de verificatoarele de simptome obișnuite și disponibile în comerț, instrumentul de triaj a fost construit de Penn Medicine și integrat în sistemele sale, astfel încât pacienții să poată fi îndrumați către nivelul de îngrijire potrivit. Adesea, verificatoarele de simptome online ajung la un punct în care îi îndrumă pe pacienți să își sune medicul de familie, iar apoi medicul trebuie să repete evaluarea. Acest sistem a fost configurat pentru a face munca preliminară, pentru a o documenta și pentru a trimite în mod eficient pacienții către persoanele potrivite, fără a dubla volumul de muncă uman.

“Atunci când sunt dezvoltate cu atenție, verificatoarele de simptome ar trebui atât să îmbunătățească experiența pacienților, cât și să ușureze o parte din sarcina echipelor de îngrijire”, a declarat coautorul studiului, Krisda Chaiyachati, MD, director medical al Penn Medicine OnDemand, serviciul de vizite virtuale al sistemului de sănătate. “Un instrument de triaj adecvat, în special unul în timpul unei crize precum COVID-19, ar trebui să îmbunătățească experiența pacienților, permițând o autoservire la cerere 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și în același timp să descarce în siguranță centrele de apeluri pentru pacienți, eliberând medicii care le încadrează să se ocupe de apelurile pacienților care necesită mai mult expertiza și judecata lor.”

Cercetătorii au evaluat instrumentul de triaj COVID-19 de la lansarea sa până în aprilie 2021, timp în care 20 930 de pacienți l-au utilizat. Pentru studiu, au fost analizați 782 de pacienți, deoarece aceștia au fost clasificați de instrument și au contactat, de asemenea, linia telefonică oficială de triaj a sistemului de sănătate. În acest fel, categorisirea instrumentului a putut fi comparată direct cu evaluarea unui clinician în direct.

Aproximativ jumătate dintre pacienții care au folosit instrumentul au fost considerați de acesta ca fiind asimptomatici, în timp ce peste 30 la sută au fost categorisiți ca fiind moderat sau grav bolnavi. Toți acești pacienți au fost îndrumați să sune imediat la medic sau, respectiv, la 911. Instrumentul nu a evaluat dacă un pacient “avea” COVID-19, ci doar cât de îngrijorătoare erau simptomele sale și de ce tip de îngrijiri ar fi avut probabil nevoie.

Pentru a se asigura că pacienții erau tratați în siguranță, instrumentul de triaj COVID-19 a fost conceput pentru a fi conservator în evaluările sale. Ca atare, puțin peste 29% dintre evaluările făcute de instrument au corespuns exact modului în care medicii care au lucrat alături de acesta ar fi clasificat starea pacienților. Dar 70 la sută dintre pacienți au fost evaluați la o gravitate mai mare decât ar fi fost clasificați de către clinicieni. Aceasta înseamnă că numărul pacienților triați de instrument la o gravitate mai mică decât cea pe care o aveau în realitate a fost infim.

“Din punctul nostru de vedere, aceasta a fost o victorie, având în vedere că 99,3 la sută dintre pacienți fie au fost evaluați exact așa cum i-a evaluat un clinician experimentat, fie au fost trimiși – din abundență de prudență – la un clinician care ulterior a considerat că acești pacienți prezintă un risc mai scăzut decât cel sugerat inițial”, a declarat co-autorul principal Maguire Herriman, student la MD/MBA la Școala de Medicină Perelman de la Universitatea din Pennsylvania și la Școala Wharton. “Cercetările ulterioare pot evalua acuratețea și precizia absolută pentru acest tip de instrument. Acesta și-a îndeplinit în siguranță scopul pentru noi în această situație”.

Chiar dacă medicii reconsiderau pacienții clasificați la o gravitate mai mare decât era necesar, o mare parte din muncă fusese deja făcută pentru ei. Medicul care răspundea la telefon pentru pacienții trimiși la linia telefonică de urgență a medicilor putea înțelege dintr-o privire întrebările și răspunsurile pe care instrumentul de triaj le analizase deja. Și a fost prezentat într-un mod util care a economisit timp.

Deși instrumentul de triaj clinic COVID a fost întrerupt în mai 2021, când utilizarea sa a scăzut semnificativ, acesta a îndeplinit un rol important într-un moment critic și oferă un model pentru soluții viitoare.

Va fi nevoie de o anumită perfecționare ulterioară a produsului pentru aceste situații viitoare. Doar aproximativ 13 % dintre utilizatori au fost pacienți cu vârsta de peste 61 de ani, ceea ce ar putea necesita ajustări ale sistemului pentru a-l face mai prietenos pentru populațiile mai puțin experimentate din punct de vedere tehnic. Aceasta ar putea include interviuri telefonice sau alte intervenții.

“Lucrările viitoare ar putea identifica diferite modalități de promovare a unor astfel de instrumente cu adulții mai în vârstă și ar putea lua în considerare oferirea de sesiuni de coaching accesibile, ușor de înțeles, acelor persoane interesate să utilizeze instrumentele de verificare a simptomelor”, a declarat autorul principal John D. McGreevey III, MD, un ofițer asociat șef al informațiilor medicale la University of Pennsylvania Health System. “Prin luarea unor astfel de măsuri, fie că este vorba de adulți în vârstă sau de alte subgrupuri de populație, ne putem asigura că o gamă largă de utilizatori devin confortabili și încrezători în utilizarea instrumentelor de verificare a simptomelor.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend