Insuficiența cardiacă și BNP-ul din sânge


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Atunci când aveți insuficiență cardiacă, inima produce două proteine. Medicul le va numi peptida natriuretică de tip B (BNP) și N-terminal-pro-BNP (NT-pro-BNP). Nivelurile ambelor în sângele dumneavoastră cresc atunci când insuficiența cardiacă se agravează și scad atunci când aceasta se ameliorează.

Un test numit test de sânge BNP măsoară aceste două niveluri importante. Acesta este capabil să depisteze insuficiența cardiacă în peste 80% din cazuri.

De ce este necesar un test de sânge BNP?

Nivelurile BNP îl ajută pe medicul dumneavoastră să își dea seama dacă aveți insuficiență cardiacă sau altceva care are simptome similare, cum ar fi dificultăți de respirație. Testul arată, de asemenea, dacă insuficiența dumneavoastră cardiacă s-a agravat. Îl va ajuta pe medicul dumneavoastră să decidă de ce tratamente aveți nevoie și dacă trebuie să fiți spitalizat. De asemenea, îi poate oferi o privire asupra a ceea ce vă poate rezerva viitorul. Este un test sensibil pentru a permite medicului să evalueze ameliorarea sau agravarea insuficienței cardiace și pentru a ajuta la monitorizarea dacă medicamentele funcționează bine sau nu.

În funcție de centrul medical, puteți fi testat pentru una sau ambele proteine.

Ce se întâmplă în timpul unui test de sânge BNP?
Vi se va preleva o cantitate mică de sânge. Apoi este plasată într-un aparat care citește nivelul de BNP și NT-pro-BNP. Testul durează aproximativ 15 minute. În unele locuri, proba de sânge trebuie trimisă la un laborator pentru a fi testată.

Ce înseamnă rezultatele testului de sânge BNP?
Nivelul de BNP tinde să crească pe măsură ce insuficiența cardiacă se agravează. Dar poate crește și odată cu vârsta. Testarea nivelului BNP este una dintre cele mai sensibile modalități de a arăta cât de bine vă descurcați cu tratamentul insuficienței cardiace.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend