Intoleranța la lactoză. Simptome.


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Persoanele cu intoleranță la lactoză sunt incapabile să digere complet zahărul (lactoza) din lapte. Drept urmare, au diaree, gaze și balonare după ce au mâncat sau au băut produse lactate. Afecțiunea, numită și malabsorbție a lactozei, este de obicei inofensivă, dar simptomele sale pot fi inconfortabile.

Prea puțin dintr-o enzimă produsă în intestinul subțire (lactază) este de obicei responsabilă pentru intoleranța la lactoză. Puteți avea niveluri scăzute de lactază și totuși puteți digera produsele lactate. Dar dacă nivelul dumneavoastră este prea scăzut, deveniți intolerant la lactoză, ceea ce duce la simptome după ce mâncați sau beți lactate.

Majoritatea persoanelor cu intoleranță la lactoză pot gestiona afecțiunea fără a renunța la toate alimentele lactate.

Simptome

Semnele și simptomele intoleranței la lactoză încep de obicei de la 30 de minute la două ore după ce ați mâncat sau ați consumat alimente care conțin lactoză. Semnele și simptomele frecvente includ:

  • Diaree
  • Greață și, uneori, vărsături
  • Crampe stomacale
  • Balonare
  • Flatulență

Când să vedeți un medic

Faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră dacă aveți frecvent simptome de intoleranță la lactoză după ce ați consumat alimente lactate, mai ales dacă sunteți îngrijorat de a obține suficient calciu.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend