Întrebări și răspunsuri despre întoarcerea copiilor la școală în vreme de Covid


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Când copiii se întorc la școală în această toamnă, pentru unii va fi prima dată când se află într-o sală de clasă reală cu alți elevi de când a început pandemia. Chiar dacă au participat la cursuri anul trecut, răspândirea variantei delta extrem de transmisibilă a covid-19 va necesita un nou calcul de siguranță, în special pentru părinții copiilor cu vârsta sub 12 ani, care nu pot primi încă un vaccin.

“Aveți o confluență de trei evenimente nefericite”, a spus dr. Paul Offit, directorul Centrului de educație pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia. “Aveți un grup de copii care este puțin probabil să aibă la dispoziție un vaccin atunci când se întorc la școală; aveți varianta delta, care este mult mai contagioasă; și aveți lunile de iarnă, cu un climat rece și uscat unde virusul se poate răspândi mai ușor “. Aproape toate școlile au oferit cel puțin o parte din învățarea online până la sfârșitul anului școlar trecut, iar multe școli intenționează să readucă la școală complet copiii în această toamnă. Și în mai multe state, școlile sunt obligate să ofere cursuri fizic, fie cu numărul total de elevi, fie cu jumătate, potrivit unei analize din iunie făcută de EducationWeek. Părinții au întrebări despre cum să navigheze în acest nou peisaj. Iată răspunsuri la unele preocupări comune.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Î: Ce ar trebui să facă părinții atunci când copilul lor are ceea ce pare a fi o răceală urâtă, dar sunt îngrijorați că ar putea fi covid?

Este probabil ca școala dvs. să aibă protocoale în vigoare pentru gestionarea acestor situații. Dar, în general, dacă un copil este bolnav, în special cu simptome ale unei infecții ale căilor respiratorii superioare, cum ar fi tuse sau febră, țineți-l acasă până când simptomele scad, au spus medicii. Ar trebui să faci asta oricum. „Având în vedere frecvența de îmbolnăviri covid din jur, părinții ar trebui să țină copilul în afara școlii și să se adreseze medicului lor de îngrijire primară pentru a se asigura că nu au covid”, a spus dr. Tina Tan, medic pentru boli infecțioase pediatrice la Spitalul de Copii Lurie. din Chicago.

Poate doriți să păstrați și câteva teste covid rapide acasă. Rețineți că rezultatele nu sunt complet fiabile. Conform unei analize a 48 de studii care au evaluat acuratețea testelor rapide de antigen, în rândul persoanelor care au avut covid, testele au identificat corect infecția la 72% dintre cei cu simptome, dar la doar 58% dintre cei fără simptome. Dintre persoanele neinfectate, testele au exclus cu precizie covidul la cel puțin 99% dintre persoane, indiferent dacă au sau nu simptome. „Este important să aveți capacitatea de a face teste rapide”, a spus dr. Sara Bode, medic pediatru care direcționează serviciile de sănătate școlară la Nationwide Children’s Hospital din Columbus, Ohio, și a ajutat la redactarea îndrumărilor covide ale Academiei Americane de Pediatrie pentru școli. “Dacă este pozitiv, permite școlii să identifice rapid, să pună carantina și să urmărească contactul. Dacă este negativ, permite copilului să se întoarcă rapid la școală fără a pierde … timpul de instruire.” Odată ce stabiliți că copilul dumneavoastră nu are covid, țineți-l acasă până când nu au avut febră timp de 24 de ore și simțiți-vă suficient de bine pentru a reveni la școală, similar modului în care ați face față oricărei alte boli virale. Copiii infectați cu covid vor trebui să rămână acasă cel puțin 10 zile după ce au început simptomele sau, dacă sunt asimptomatici, la 10 zile după primul test covid pozitiv.

Î: Părinții ar trebui să testeze în mod regulat copiii nevaccinați pentru a afla covid?

– Răspunsul simplu este nu, spuse Tan. Cu toate acestea, în cazul în care copilul este bolnav sau a fost expus la cineva despre care se știe că are covid, trebuie să fie testat. În unele raioane școlare, dacă un copil se simte rău, asistentele medicale pot face un test rapid pentru a identifica boala. Chiar dacă nu pot fi testați, studenții care se îmbolnăvesc vor fi probabil trimiși la o asistentă medicală sau administrator și separați de colegii de clasă. “Asistentele școlare ar evalua elevul și, dacă ar avea simptome de covid, ar fi izolați într-o cameră” până când un părinte ar putea fi chemat și elevul trimis acasă, a declarat Linda Mendonça, președintele Asociației Naționale a Asistenților Medicali Școlari.

Î: Părinții ar trebui să urmeze recomandarea actualizată a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru toți copiii de a purta măști la școală în această toamnă, indiferent de starea de vaccinare, chiar și în zonele în care purtarea măștilor nu este o rutină?

Da. “Dacă alte persoane nu sunt îngrijorate de riscul pentru sănătatea publică, asta este treaba lor”, a spus Tan. „Dar ar trebui să faci tot ce este mai bun pentru tine și pentru copilul tău”. Purtarea măștii nu ar trebui să fie prezentată ca o mare problemă, a spus Bode. Părinții pot explica cu calm că mascarea este importantă pentru a menține copiii în siguranță la școală și că este ceva ce face întreaga familie atunci când merg undeva în interior. În zonele în care măștile sunt opționale, întrebați școala cum intenționează să rezolve problema. „Ca părinte, puteți pleda pentru obligativitatea măștii chiar dacă [politicienii spun] că nu ar trebui”, a spus Offit.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend