Învață cum să previi meningita


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bacteriile sau virusurile comune care pot provoca meningita se pot răspândi prin tuse, strănut, sărut sau prin folosirea în comun a ustensilelor de masă, a periuței de dinți sau a țigărilor.

Acești pași pot ajuta la prevenirea meningitei:

Spălați-vă pe mâini. Spălarea atentă a mâinilor ajută la prevenirea răspândirii germenilor. Învățați-i pe copii să se spele des pe mâini, mai ales înainte de a mânca și după ce au folosit toaleta, au petrecut timp într-un loc public aglomerat sau au mângâiat animale. Arătați-le cum să se spele și să se clătească energic și temeinic pe mâini.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!Practicați o bună igienă. Nu împărțiți băuturi, alimente, paie, ustensile de mâncare, balsamuri de buze sau periuțe de dinți cu nimeni altcineva. Învățați copiii și adolescenții să evite și ei să împartă aceste obiecte.


Urmați un stil de viață sănătos. Mențineți-vă sistemul imunitar odihnindu-vă suficient, făcând exerciții fizice în mod regulat și urmând o dietă sănătoasă, cu multe fructe proaspete, legume și cereale integrale.


Acoperiți-vă gura. Atunci când trebuie să tușiți sau să strănutați, asigurați-vă că vă acoperiți gura și nasul.


Dacă sunteți însărcinată, aveți grijă cu mâncarea. Reduceți riscul de listerioză prin gătirea cărnii, inclusiv a hot-dogurilor și a mezelurilor, la 165 F (74 C). Evitați brânzeturile făcute din lapte nepasteurizat. Alegeți brânzeturi care sunt etichetate în mod clar ca fiind făcute cu lapte pasteurizat.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend