Învață să recunoști simptomele hipertensiunii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

De când nu ai mai fost la doctor? De când nu ți-ai mai verificat tensiunea? Poate crezi că tu sigur nu ai nimic, dar ar fi bine să mergi regulat, sau oricând simți că ceva nu este în regulă.

Hipertensiunea poate să nu producă simptome, chiar dacă o ai de ani de zile. De aceea, uneori este denumită „ucigașul tăcut”. Se estimează că 1 din 5 persoane cu tensiune arterială crescută nu știu că au acest factor de risc major pentru accidentele vasculare cerebrale și infarct miocardic.

Dacă nu este tratată corespunzător, hipertensiunea arterială poate afecta inima și circulația, plămânii, creierul și rinichii fără a provoca simptome vizibile. Pur și simplu te trezești după ani mulți cu o grămadă de organe afectate și nu ai făcut nimic să previi asta.

Simptomele hipertensiunii arteriale pot fi prezente la cei care au o valori extrem de mari ale tensiunii. Simptomele includ următoarele:

  • Dureri de cap severe, în general la nivelul cefei
  • Oboseală
  • Probleme de vedere
  • Dureri în piept
  • Respirație dificilă
  • Bătăi neregulate ale inimii (palpitații) – pe care le poți simți ca bătăi în piept, în gât, în urechi
  • Sânge în urină

Cea mai bună metodă prin care poți să previi este să mergi regulat la medicul de familie și să îți verifici tensiunea, sau să ai acasă un aparat automat cu care să o mai măsori din când în când.

 

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend