Apasă LIKE pentru a primi sfaturi, articole, recomandări. Toate gratuit!

De când nu ai mai fost la doctor? De când nu ți-ai mai verificat tensiunea? Poate crezi că tu sigur nu ai nimic, dar ar fi bine să mergi regulat, sau oricând simți că ceva nu este în regulă.

Hipertensiunea poate să nu producă simptome, chiar dacă o ai de ani de zile. De aceea, uneori este denumită „ucigașul tăcut”. Se estimează că 1 din 5 persoane cu tensiune arterială crescută nu știu că au acest factor de risc major pentru accidentele vasculare cerebrale și infarct miocardic.

Dacă nu este tratată corespunzător, hipertensiunea arterială poate afecta inima și circulația, plămânii, creierul și rinichii fără a provoca simptome vizibile. Pur și simplu te trezești după ani mulți cu o grămadă de organe afectate și nu ai făcut nimic să previi asta.

Simptomele hipertensiunii arteriale pot fi prezente la cei care au o valori extrem de mari ale tensiunii. Simptomele includ următoarele:

  • Dureri de cap severe, în general la nivelul cefei
  • Oboseală
  • Probleme de vedere
  • Dureri în piept
  • Respirație dificilă
  • Bătăi neregulate ale inimii (palpitații) – pe care le poți simți ca bătăi în piept, în gât, în urechi
  • Sânge în urină

Cea mai bună metodă prin care poți să previi este să mergi regulat la medicul de familie și să îți verifici tensiunea, sau să ai acasă un aparat automat cu care să o mai măsori din când în când.

 

 

susținerea ta = ❤️


De peste 8 ani fac educație pentru sănătate, investind mii de ore și bani mulți pentru conceperea materialelor și păstrarea site-ului în condiții bune. Tot conținutul este accesibil oricând, gratuit, fără nicio reclamă. Scriu cu pasiune, blândețe și dragoste, dând mai departe toate cunoștințele mele acumulate în peste 15 ani de pregătire și practică medicală. Dacă vrei să mă susții, să știi că poți lua o carte din magazinul oficial al comunității. Am scris 7 de beletristică, dar și 5 pentru copii, cu ilustrații minunate. Doar o frântură din prețul lor îmi rămâne mie și mă ajută să continui munca la toate proiectele. Susținerea ta chiar poate face o diferență.Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.