Izolarea reprezintă un risc pentru persoanele în vârstă


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


A fost un an lung de ordine de stat acasă și de distanțare socială pentru toată lumea, dar persoanele în vârstă sunt deosebit de sensibile la izolare și singurătate. Singurătatea cronică este un precursor pentru depresie. De asemenea, s-a demonstrat că agravează memoria și provoacă alte scăderi ale sănătății fizice și mentale la adulții în vârstă.

Deși este important să rămânem precauți, vaccinarea deschide ușa pentru ca seniorii să aibă mai multe interacțiuni față în față cu ceilalți, ceea ce este cu siguranță un lucru bun.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Atunci când ersoanele în vârstă sunt vaccinate și pot petrece în siguranță timp cu alți oameni, socializarea crește, activitatea fizică crește și au mai multe oportunități de a-și angaja creierul. Toate aceste lucruri sunt importante pentru a îmbătrâni bine și pentru starea de spirit.

Unitățile de locuit pentru persoanele în vârstă au propriile reguli
Dacă persoana iubită se află într-un azil de bătrâni sau într-un centru de viață asistată, va trebui să respectați liniile directoare ale acelei instituții privind vizitele. Fiecare dintre aceste comunități are propriile îndrumări și vă va spune ce permite și ce nu permite.

Multe dintre aceste facilități au păstrat orientări stricte privind vizitatorii din cauza rapidității cu care se poate răspândi coronavirusul în aceste comunități și a cât de vulnerabili sunt mulți dintre rezidenții lor.

În cadrul acestor comunități în sine, dacă toată lumea este vaccinată și a fost izolată, atunci aceasta este o oportunitate pentru ei de a petrece mai mult timp cu prietenii și vecinii din aceeași comunitate. Dar cu vizitatori din afara comunității, aceste comunități trebuie să fie mai atente, deoarece nu știu unde au fost acești vizitatori.

Puneți-vă centura pentru călătoria către imunitatea de turmă
Vom vedea cele mai mari beneficii ale vaccinurilor COVID-19 atunci când un număr suficient de oameni le vor putea primi, astfel încât să putem ajunge la imunitatea de turmă.

Până atunci, cel mai sigur este ca toată lumea să rămână precaută și să ia măsuri pentru a se proteja pe ei înșiși și pe toți cei din jur.

Cu toții așteptăm cu nerăbdare să ajungem la punctul în care toată lumea poate petrece timp împreună în mod liber, dar acest lucru va dura. Vaccinarea este un pas în această direcție. Trebuie să sărbătorim acest lucru cu siguranță și să profităm de el, dar nu putem renunța în totalitate la lucrurile pe care ne-am obișnuit să le facem în ultimul an.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend