Joc de noroc patologic


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Prezentare generală


Jocul de noroc patologic, compulsiv, numit și dependența de joc de noroc, reprezintă nevoia incontrolabilă de a continua să joci jocuri de noroc, în ciuda efectelor pe care le are asupra vieții tale. Jocurile de noroc înseamnă că ești dispus să riști ceva la care ții în speranța de a obține ceva de o valoare și mai mare.

Jocurile de noroc pot stimula sistemul de recompensă al creierului la fel ca și drogurile sau alcoolul, ceea ce duce la dependență. Dacă aveți o problemă cu jocurile de noroc compulsive, este posibil să urmăriți în mod continuu pariuri care duc la pierderi, să vă ascundeți comportamentul, să epuizați economiile, să acumulați datorii sau chiar să recurgeți la furt sau fraudă pentru a vă susține dependența.

Jocul de noroc compulsiv este o afecțiune gravă care poate distruge vieți. Deși tratarea jocurilor de noroc compulsive poate fi o provocare, multe persoane care se luptă cu jocurile de noroc compulsive au găsit ajutor prin tratament profesional.

Simptomele


Semnele și simptomele jocurilor de noroc compulsive (tulburare de joc de noroc) includ:

  • A fi preocupat de jocurile de noroc, cum ar fi planificarea constantă a modului de a obține mai mulți bani pentru jocuri de noroc
  • Nevoia de a juca cu sume din ce în ce mai mari de bani pentru a obține aceeași emoție
  • Încercarea de a controla, de a reduce sau de a opri jocurile de noroc, fără succes
  • Senzația de neliniște sau iritabilitate atunci când încercați să reduceți jocurile de noroc
  • Jocuri de noroc pentru a scăpa de probleme sau pentru a vă ușura sentimentele de neputință, vinovăție, anxietate sau depresie
  • Încercarea de a recupera banii pierduți jucând mai mult (urmărirea pierderilor)
  • Mințiți membrii familiei sau alte persoane pentru a ascunde amploarea jocurilor de noroc.
  • Punerea în pericol sau pierderea unor relații importante, a unui loc de muncă sau a unor oportunități școlare sau profesionale din cauza jocurilor de noroc
  • Recurgerea la furt sau fraudă pentru a face rost de bani din jocuri de noroc
  • Să le cereți altora să vă scoată din probleme financiare pentru că ați pierdut bani la jocurile de noroc.


Spre deosebire de majoritatea jucătorilor ocazionali care se opresc atunci când pierd sau își stabilesc o limită de pierdere, persoanele cu o problemă de joc compulsiv sunt obligate să continue să joace pentru a-și recupera banii – un model care devine din ce în ce mai distructiv în timp.

Unele persoane cu o problemă de joc de noroc compulsiv pot avea o remisiune în care joacă mai puțin sau deloc pentru o perioadă de timp. Cu toate acestea, fără tratament, remisiunea nu este, de obicei, permanentă.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend