Cele mai bune alegeri pentru hidratare vor fi apa, apa infuzată cu fructe/legume, ceaiurile din plante.
Încearcă să bei un minimum de opt pahare de apă pe zi. Filtrează apa de la rețea cu un sistem de filtre performante sau măcar bazează-te pe cănile de filtrare care rețin din clor și impurități.
Dacă tu consideri că apa simplă nu are gust și nu-ți place, pune într-o carafă de trei-patru litri felii de lămâie, castravete, ghimbir, mentă, un băț de scorțișoară, apoi toarnă apă filtrată peste. Lasă carafa peste noapte în frigider și apoi te bucuri de apă cu aromă, vitamine și minerale, fără calorii în plus.
Cele mai bune ceaiuri vor fi cel verde, negru, de păpădie, de cacao, de mentă, mușețel, fructe de pădure, tei. Nu alege ceaiuri care vin în pachețele mici din plastic, ci unele în cutii de carton sau metal, pe care le infuzezi apoi cu apă la 80-90 grade C.
Ai grijă la consumul de cafea. Cofeina are un efect diuretic și te va face să pierzi apă. Este înțelept să te și hidratezi cu un pahar cu apă la un espresso.
Hidratarea vine și din alimente. Consumă legume și fructe care sunt în mare proporție apă. Dovleacul portocaliu, pepenele, ananasul, rodia, castravetele sunt excelente pentru hidratare, dar oferă și fibre, carbohidrați complecși, proteine, vitamine și minerale.
Ai grijă și la alcool. Nu e o variantă bună pentru hidratare. Limitează pe cât posibil aportul de alcool și nu depăși 1-2 pahare de vin roșu pe zi.
Life hack: bea suficientă apă înainte de un test. Hidratarea bună crește performanțele creierului cu 30%.