Mă gândesc să donez un rinichi. Există riscuri pe termen lung?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În general, donarea de rinichi prezintă riscuri minime pe termen lung, mai ales în comparație cu riscurile pentru sănătate în rândul populației generale. Cu toate acestea, donarea de rinichi poate crește foarte ușor riscul de a dezvolta în cele din urmă o insuficiență renală, în special dacă sunteți de vârstă mijlocie. Riscul crescut este minim și se traduce prin mai puțin de 1 la sută șanse de a suferi în viitor de insuficiență renală.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

În calitate de potențial donator de rinichi, veți beneficia de un examen medical amănunțit pentru a determina dacă sunteți compatibil cu potențialul primitor. Și veți fi verificat cu atenție pentru a vă asigura că nu aveți probleme de sănătate care ar putea fi agravate de donarea unui rinichi.

Donarea de rinichi implică o intervenție chirurgicală majoră și există riscuri, inclusiv hemoragii și infecții. Dar majoritatea covârșitoare a donatorilor de rinichi se recuperează cu complicații minime. După ce rinichiul este îndepărtat (nefrectomie), de obicei veți rămâne doar o noapte în spital și vă veți finaliza recuperarea acasă. Cu timpul, rinichiul rămas se va mări pe măsură ce va prelua un flux sanguin suplimentar și va filtra deșeurile.

Rata de supraviețuire pe termen lung este aproximativ aceeași cu cea a persoanelor din populația generală care nu sunt donatori de rinichi. În general, se recomandă controale regulate, inclusiv monitorizarea funcției renale și a tensiunii arteriale, pentru a vă evalua starea de sănătate după donarea de rinichi.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend