Managementul diabetului de tip 2 ar trebui să includă 15 procente de pierdere în greutate, spun cercetătorii


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O pierdere în greutate de 15 procente sau mai mult poate reduce complicațiile și încetini progresia diabetului de tip 2.

În multe cazuri, poate chiar inversa diabetul de tip 2.

Acest obiectiv de pierdere în greutate de 15 la sută, de fapt, ar trebui să fie obiectivul central al gestionării bolii pentru majoritatea persoanelor cu diabet de tip 2, potrivit unui articol de analiză publicat în revista The Lancet.

După cum se menționează în recenzie, studiul DiRECT trial a arătat beneficiile pierderii în greutate în gestionarea diabetului de tip 2.

La studiu au participat persoane supraponderale sau obeze și care aveau diabet de tip 2 de mai puțin de 6 ani. În cadrul studiului, 70% dintre cei care au luat parte la intervenția intensivă asupra stilului de viață au obținut o remisiune la 2 ani.

În plus, studiile privind chirurgia bariatrică pentru persoanele cu obezitate și diabet de tip 2 au arătat, de asemenea, o nevoie redusă de medicamente pentru scăderea glucozei.

Dr. Laurie A. Kane este endocrinolog la Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, California. Ea a declarat pentru Healthline că este de acord că managementul greutății ar trebui să fie o prioritate.

“Autoritățile din întreaga lume au acoperit o mulțime de subiecte în acest articol amplu. Accentul a fost pus întotdeauna pe schimbările stilului de viață înaintea medicamentelor. Aici se pune accentul pe gradul de pierdere în greutate pentru a inversa diabetul de tip 2. Cincisprezece procente este mult. Este dificil, dar studiile arată că se poate face”, a spus ea.

“Oamenii de știință au discutat despre terapiile de investigație în studiile de fază 3 care arată beneficii uriașe pentru pierderea în greutate și scăderea semnificativă a A1C la unii pacienți. Toți medicii de medicină internă și endocrinologii ar trebui să citească această lucrare pentru a fi conștienți de ceea ce este la orizont”, a adăugat Kane.

Intervenție intensivă asupra stilului de viață


Pierderea unei greutăți corporale atât de mari și menținerea acesteia este o provocare.

După cum subliniază autorii studiului, persoanele cu diabet de tip 2 și obezitate pot fi reticente în a cere ajutorul profesioniștilor din domeniul sănătății. Ei se pot teme să nu fie învinuiți pentru greutatea lor.

Iar pentru mulți oameni, chirurgia bariatrică nu este de dorit sau fezabilă.

Cercetătorii spun că, pe măsură ce mai multe tratamente neinvazive devin disponibile, oamenii vor avea mai multe opțiuni. Dar va fi nevoie de ghiduri de tratament actualizate și de formare în domeniul gestionării obezității pentru furnizori și personalul de sprijin.

De asemenea, aceștia afirmă că sistemele de sănătate ar trebui să se concentreze pe beneficiile reducerii greutății pentru a preveni sau controla diabetul de tip 2 înainte de apariția complicațiilor.

Modul exact în care se procedează pentru a pierde în greutate depinde de fiecare persoană, a spus Kane.

Factorii de luat în considerare sunt cât de multă greutate trebuie să piardă cineva, ce a încercat în trecut și ce face acum.

“Stilul de viață implică o dietă sănătoasă și exerciții fizice zilnice sau aproape zilnice, precum și modificarea comportamentului. Trebuie să știi cum să ai o dietă sănătoasă și exerciții fizice sănătoase. Urmează farmacoterapia: medicamente, dispozitive medicale sau chirurgia bariatrică”, a spus Kane.

“Este un pacient excepțional care, doar la sfatul dietei și al exercițiilor fizice, va începe să piardă. Cei mai mulți au nevoie de un program intensiv”, a continuat ea.

“Avem studii precum Programul de prevenire a diabetului, care a implicat 16 vizite pe parcursul a 6 luni și a ajutat la promovarea unor moduri diferite de gândire”, a spus Kane.

Un endocrinolog poate fi capabil să vă îndrume către resursele potrivite.

Rolul grăsimii viscerale


Puteți avea diabet de tip 2 și să păreți că nu aveți de unde să slăbiți la 15 la sută din greutatea corporală.

Grăsimea viscerală nu este întotdeauna vizibilă. Este tipul de grăsime care se acumulează în interiorul și în jurul abdomenului.

Michelle Routhenstein, MS, RD, CDE, CDN, este dietetician cardiolog și proprietar al Entirely Nourished.

“În practica mea privată, am văzut multe persoane care au o greutate normală, dar o circumferință crescută a taliei”, a declarat Routhenstein pentru Healthline.

“Ar trebui să abordăm în continuare rezistența la insulină și inflamația pentru a viza regiunea abdominală pentru a ajuta la gestionarea diabetului de tip 2 și pentru a reduce riscul altor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă”, a continuat ea.

“Excesul de greutate abdominală joacă un rol în diabetul de tip 2, deoarece este tipul de grăsime cel mai activ din punct de vedere metabolic. Este direct legată atât de rezistența la insulină, cât și de inflamația cronică de grad scăzut”, a spus Routhenstein.

Ea își ajută clienții să își reducă greutatea abdominală prin abordarea rezistenței la insulină și a inflamației de grad scăzut prin intermediul unei alimentații bazate pe știință.

“Aceasta include asigurarea unor mese și gustări echilibrate din punct de vedere al macronutrienților, cu carbohidrați complecși limitați pentru a ajuta organismul în metabolismul glucozei, diminuând alimentele pro-inflamatorii și, de asemenea, prin adăugarea de alimente terapeutice pentru a reduce inflamația și a ajuta la sensibilitatea la insulină”, a spus Routhenstein.

Depistarea și prevenirea


Kane a subliniat importanța depistării timpurii a diabetului de tip 2 sau a prevenirii apariției acestuia în primul rând.

“Toată lumea ar trebui să fie supusă unui screening până la vârsta de 45 de ani sau mai devreme, dacă prezintă factori de risc, cum ar fi antecedente de boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, inactivitate fizică sau rezistență la insulină. Prediabetele ar trebui să fie tratat”, a spus ea.

“Atât obezitatea, cât și diabetul de tip 2 sunt grave și progresive. Ele cresc morbiditatea și mortalitatea. Pacienții ar trebui să colaboreze cu furnizorul lor pentru a se asigura că parametrii de diagnosticare, cum ar fi greutatea, IMC și circumferința taliei, sunt urmăriți în fiecare an”, a spus ea.

Kane remarcă faptul că în prezent există 11 clase de medicamente pentru diabetul de tip 2.

“Putem găsi întotdeauna un program de tratament și ne putem gândi mai mult la faptul că diabetul intră în remisie”, a spus ea.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend