Mâncatul de curcan te face somnoros – mituri demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Scuza ta pentru a trage un pui de somn după cină tocmai a ieșit pe fereastră. În timp ce curcanul conține o substanță chimică numită triptofan, cunoscută pentru faptul că provoacă somnolență, porția de curcan nu conține mai multă substanță chimică decât o porție de dimensiuni similare de pui sau de carne de vită, a declarat Martha Stipanuk, profesor de nutriție moleculară la Universitatea Cornell.

Deci, de ce se simt oamenii atât de somnoroși după un festin? Ar putea fi cantitatea totală de mâncare pe care o consumați la o sărbătoare care vă face somnoroși. Acele grămezi de carbohidrați din farfurie (gândiți-vă la piure de cartofi), plus câteva băuturi alcoolice, vă vor face aproape sigur să vă simțiți obosiți, potrivit experților.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend