Mâncatul excesiv sau bulimia


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Bulimia este o tulburare psihologică de alimentație în care aveți episoade de mâncat compulsiv (consumați o cantitate mare de alimente într-o singură ședință). În timpul acestor episoade de mâncat compulsiv, nu aveți niciun sentiment de control asupra alimentației. După aceea, încercați modalități nepotrivite de a pierde în greutate, cum ar fi:

Vărsături
Post
Clisme
Utilizarea excesivă de laxative și diuretice
Exerciții fizice compulsive

Bulimia, numită și bulimia nervoasă, tinde să înceapă la sfârșitul copilăriei sau la începutul vieții adulte. De obicei, vă îndopați și vă vomitaţi în secret. Vă simțiți dezgustat și rușinat atunci când vă îndopați și ușurat odată ce vă vomitaţi.

Persoanele cu bulimie cântăresc, de obicei, în limitele normale pentru vârsta și înălțimea lor. Dar se pot teme să se îngrașe, pot dori să slăbească și se pot simți foarte nemulțumiți de corpul lor.

Cauzele și factorii de risc ai bulimiei
Nu cunoaștem cauza exactă a bulimiei. Dar cercetările sugerează că un amestec de anumite trăsături de personalitate, emoții și modele de gândire, precum și factori biologici și de mediu, ar putea fi responsabili.

Cercetătorii cred că această tulburare de alimentație poate începe cu nemulțumirea față de corpul dvs. și o preocupare extremă față de mărimea și forma acestuia. De obicei, aveți o stimă de sine scăzută și vă temeți să deveniți supraponderali. Faptul că bulimia tinde să fie întâlnită în familie sugerează, de asemenea, că aţi putea moșteni un risc pentru această tulburare.

Alți factori de risc includ:

Sexul feminin
Depresia și tulburările de anxietate
Tulburări legate de consumul de substanțe
Evenimente traumatice
Stresul
Dieta frecventă

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend