Mastita


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Mastita este o inflamație a țesutului mamar care uneori implică o infecție. Inflamația are ca rezultat dureri, umflături, căldură și roșeață la nivelul sânilor. De asemenea, este posibil să aveți febră și frisoane.

Mastita afectează cel mai frecvent femeile care alăptează (mastita de lactație). Dar mastita poate apărea la femeile care nu alăptează și la bărbați.

Mastita de lactație vă poate face să vă simțiți epuizată, ceea ce face dificilă îngrijirea copilului. Uneori, mastita determină o mamă să își înțărcească copilul înainte de a avea intenția de a o face. Dar continuarea alăptării, chiar și în timp ce luați un antibiotic pentru a trata mastita, este mai bine pentru dumneavoastră și pentru copil.

Simptome


Semnele și simptomele mastitei pot apărea brusc. Acestea pot include:

  • Sensibilitate sau căldură a sânilor la atingere
  • Umflarea sânilor
  • Îngroșarea țesutului mamar sau un nodul mamar
  • Durere sau o senzație de arsură în mod continuu sau în timpul alăptării
  • Înroșirea pielii, adesea în formă de pană
  • Senzație generală de rău
  • Febră de 38,3 C sau mai mare

Cauze


Laptele care este blocat în sân este principala cauză a mastitei. Alte cauze includ:

Un canal de lapte blocat. Dacă un sân nu se golește complet la alăptare, unul dintre canalele de lapte se poate bloca. Blocajul face ca laptele să se refuleze, ceea ce duce la infecția sânului.
Bacterii care intră în sân. Bacteriile de la suprafața pielii și din gura bebelușului pot intra în canalele de lapte printr-o crăpătură în pielea mamelonului sau printr-o deschidere a canalului de lapte. Laptele stagnant într-un sân care nu este golit oferă un teren de reproducere pentru bacterii.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend