Medicamentele împotriva cancerului ar putea fi reorientate ca potențiale terapii pentru boala Alzheimer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Medicamentele existente și emergente pentru cancer ar putea fi reproiectate ca terapii care să fie testate în cadrul studiilor clinice pentru persoanele cu risc genetic de a suferi de boala Alzheimer, potrivit unui nou studiu publicat în Science Advances. Cercetările care combină analiza modificărilor proteinelor cerebrale la aceste persoane, precum și experimentele de laborator pe modele animale și culturi de celule ar putea ajuta oamenii de știință să identifice mai rapid medicamentele existente pentru a le testa potențialul ca intervenții împotriva bolii Alzheimer.

Descoperirile reprezintă eforturile depuse de cercetătorii de la National Institute on Aging (NIA), parte a National Institutes of Health, și de echipele susținute de NIA la University of California, San Francisco, Rush University, Chicago și Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York City.

Oamenii de știință au identificat modificări ale proteinelor cerebrale legate de varianta genetică de risc APOE4 la tinerii participanți la studiul post-mortem (vârsta medie la deces a fost de 39 de ani) și au comparat aceste modificări cu cele din creierele autopsiate ale persoanelor cu Alzheimer și ale celor care nu suferă de această boală (vârsta medie la deces a fost de 89 de ani).

Analizele au inclus eșantioane de creier de la Baltimore Longitudinal Study of Aging, Religious Orders Study și alte studii finanțate de NIA. Cercetătorii au testat apoi dacă medicamentele existente aprobate de Food and Drug Administration sau cele experimentale pentru alte boli acționează asupra unora dintre aceste proteine.

Rezultatele lor arată că un medicament experimental pentru cancerul hepatic și Dasatinib, aprobat pentru leucemia mieloidă cronică, acționează asupra unora dintre aceste proteine legate de boala Alzheimer, sugerând că ar putea fi potențiale terapii pentru Alzheimer. Medicamentele au redus, de asemenea, neuroinflamarea, secreția de amiloid și fosforilarea tau în experimentele pe culturi celulare, subliniind potențialul lor ca și candidați care să fie testați în studiile clinice pentru Alzheimer.

Aceste constatări se adaugă la dovezile unui alt studiu recent care arată valoarea acestui tip de abordare bazată pe date pentru cercetarea în materie de reproiectare a medicamentelor. Următorii pași ar putea include testarea acestor medicamente în cadrul unor studii clinice. În cazul celor care au fost deja aprobate de FDA sau a căror siguranță a fost deja testată în cadrul altor studii, termenul de testare ar putea fi redus.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend