Cum afectează medicamentele eficacitatea vaccinului COVID-19?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Ce medicamente pot suprima sistemul imunitar?

Dr. Beth Wallace, reumatolog la Michigan Medicine, a spus că medicamentele imunosupresoare sunt de obicei utilizate pentru tratarea afecțiunilor în care există un răspuns imun inadecvat care are potențialul de a deteriora anumite părți ale corpului. Exemplele acestor tipuri de afecțiuni includ bolile autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă și lupusul, în care sistemul imunitar ajunge să vadă anumite părți ale corpului pacientului, cum ar fi articulațiile, ca o amenințare. Când sistemul imunitar al pacientului începe să atace aceste părți ale corpului, acesta poate provoca daune.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Medicamentele imunosupresoare pot fi utilizate pentru a reduce acest atac asupra țesuturilor proprii ale pacientului. Wallace a spus că un alt caz în care oamenii ar putea utiliza medicamente imunosupresoare ar fi la primirea unui transplant de organe. În acest caz, medicamentele sunt utilizate pentru a împiedica sistemul imunitar să vadă organul transplantat ca un invadator și să îl atace. În plus, anumite tipuri de chimioterapie utilizate pentru distrugerea celulelor canceroase pot avea un efect secundar de suprimare a sistemului imunitar.

O clasă de medicamente imunosupresoare foarte frecvent utilizată este clasa steroizilor. Steroizii includ medicamente precum prednison și dexametazonă. Aceste medicamente pot fi administrate pe termen scurt pentru afecțiuni precum erupții alergice, bronșită și infecții ale sinusurilor. Chiar și dozele mici de steroizi pot crește riscul de infecție și pot reduce răspunsul la vaccinuri. Vaccinurile funcționează învățând sistemul imunitar să recunoască o amenințare specifică, astfel încât să poată răspunde în mod adecvat dacă va mai vedea vreodată această amenințare. Medicamentele imunosupresoare funcționează prin reducerea capacității sistemului imunitar de a recunoaște și combate amenințările. Această supresie este utilă în tratarea afecțiunilor autoimune, cum ar fi artrita reumatoidă. „Dar imunosupresia reduce și capacitatea sistemului imunitar de a răspunde la lucrurile la care dorești să răspundă, cum ar fi infecțiile și vaccinurile”.

Sursa.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend