Medicamentul prescris pentru scleroza multiplă îmbunătățește memoria în modelul de șoarece cu Alzheimer


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pierderea memoriei este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, un simptom al bolii care diminuează calitatea vieții pacientului. Îmbunătățirea memoriei și încetinirea schimbărilor cognitive cauzate de boală reprezintă o provocare continuă pentru cercetătorii care încearcă să dezvolte noi terapii. Într-un articol publicat recent în Frontiers in Neuroscience, cercetătorii de la Institutul Del Monte pentru Neuroștiințe de la Universitatea din Rochester au descoperit că acetatul de glatiramer, un medicament eliberat pe bază de rețetă utilizat în prezent pentru tratarea pacienților cu scleroză multiplă (SM), a îmbunătățit memoria la un model de șoarece cu boala Alzheimer.

Această cercetare extinde informațiile noastre despre potențiala utilizare a acetatului de glatiramer în boala Alzheimer. Acesta nu este un leac, dar ar putea fi un pas în direcția corectă pentru un tratament care să încetinească simptomele acestei boli debilitante.”

M. Kerry O’Banion, M.D., Ph.D., profesor de neuroștiințe și autor principal al studiului

Folosind un model de șoarece, cercetătorii au constatat modificări la nivelul microgliilor – parte a sistemului imunitar al creierului – și îmbunătățiri ale comportamentului cognitiv atunci când s-a utilizat acetat de glatiramer. Aceste schimbări au fost asociate cu mai puține plăci amiloide și modificări ale patologiei tau – o proteină întâlnită în bolile neurodegenerative – în creier, ceea ce indică faptul că semnele moleculare ale bolii Alzheimer au fost influențate. Studiile anterioare au constatat că acetatul de glatiramer poate modifica patologia cerebrală în modelele de șoareci cu boala Alzheimer, dar mecanismele exacte care sunt afectate în creier sunt încă necunoscute.

“În general, aceste constatări oferă dovezi suplimentare că terapiile care modifică sistemul imunitar ar putea fi eficiente în tratamentul bolii Alzheimer”, a declarat Dawling Dionisio-Santos, doctor în medicină, rezident în primul an de neurologie și absolvent al Programului de formare a cercetătorilor în domeniul medical și co-autor principal al lucrării. “Aceasta adaugă dovezi în sprijinul studiilor care testează utilizarea acetatului de glatiramer la pacienții cu risc de a dezvolta Alzheimer.”

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend