Melatonina exacerbează astmul, potrivit unui studiu


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Pacienții cu astm se confruntă adesea cu o agravare a simptomelor astmatice pe timp de noapte în așa-numitul “astm nocturn”. Potrivit rapoartelor, peste 50% din decesele cauzate de astm au loc noaptea, expunând o legătură între simptomele astmului nocturn și decesele cauzate de astm. Deși unii au propus mai mulți factori declanșatori care explică patogeneza astmului nocturn, mecanismele precise care reglează acest fenotip de astm rămân obscure.

Acum, un grup de cercetare condus de Kentaro Mizuta de la Școala de Stomatologie a Universității Tohoku a descoperit că melatonina, un hormon al somnului, agravează astmul.

Pacienții cu astm suferă de bronhoconstricție, în care mușchii netezi ai bronhiilor – calea care transportă aerul către și din plămâni – se contractă. Pentru a atenua acest lucru, mulți iau un bronhodilatator, un medicament care lărgește bronhia.

Cu toate acestea, melatonina, care este adesea prescrisă pentru insomnie, favorizează o stare de bronhoconstricție și slăbește efectul relaxant al unui bronhodilatator prin activarea receptorului MT2 al melatoninei.

Pentru a elucida acest lucru, grupul de cercetare a identificat expresia receptorului MT2 al melatoninei în mușchiul neted al căilor respiratorii umane. Aceștia au observat că activarea receptorului MT2 al melatoninei cu doze mai mari de melatonină sau de ramelteon, agonistul receptorului melatoninei, a potențat foarte mult bronhoconstricția. În plus, melatonina a atenuat efectele relaxante ale bronhodilatatorului β-adrenoceptor agonist utilizat pe scară largă.

“Deși concentrația serică de melatonină nu a indus în mod semnificativ constricția căilor respiratorii, dozele mai mari de melatonină, care este utilizată în mod clinic pentru a trata insomnia, decalajul orar sau cancerul, au agravat simptomele astmului și au afectat efectul terapeutic al bronhodilatatoarelor”, a declarat Mizuta.

Primul autor al lucrării, Haruka Sasaki, adaugă: “Terapia farmacologică care blochează receptorul MT2 al melatoninei ar putea inhiba efectele dăunătoare ale melatoninei asupra căilor respiratorii”.

Sursa

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend