Mergi la medic pentru diagnosticul și tratamentul corect al sinuzitei! Îți arăt pașii.


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Diagnostic


Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă întrebe despre simptome. Poate testa sensibilitatea la nivelul nasului și pe față și se poate uita în interiorul nasului. De obicei, medicul dumneavoastră poate pune diagnosticul pe baza examenului fizic.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Alte metode care ar putea fi folosite pentru a diagnostica sinuzita acută și pentru a exclude alte afecțiuni includ:

  • Endoscopia nazală. Un tub subțire și flexibil (endoscop) cu o lumină cu fibră optică introdus prin nas îi permite medicului dumneavoastră să inspecteze vizual interiorul sinusurilor dumneavoastră.
  • Studii imagistice. O tomografie computerizată arată detalii ale sinusurilor și ale zonei nazale. De obicei, nu este recomandată pentru sinuzita acută necomplicată, dar studiile imagistice ar putea ajuta la găsirea unor anomalii sau a unor complicații suspecte.
  • Probe nazale și sinusale. Testele de laborator nu sunt, în general, necesare pentru diagnosticarea sinuzitei acute. Cu toate acestea, atunci când afecțiunea nu răspunde la tratament sau se înrăutățește, probele de țesut (culturi) din nas sau sinusuri ar putea ajuta la găsirea cauzei, cum ar fi o infecție bacteriană.
  • Testarea alergiilor. Dacă medicul dumneavoastră suspectează că alergiile v-au declanșat sinuzita acută, acesta vă va recomanda un test cutanat de alergii. Un test cutanat este sigur și rapid și poate ajuta la identificarea cu exactitate a alergenului care vă provoacă crizele nazale.

Tratament


Majoritatea cazurilor de sinuzită acută se ameliorează de la sine. Tehnicile de autoîngrijire sunt, de obicei, tot ce aveți nevoie pentru a ușura simptomele.

Tratamente pentru ameliorarea simptomelor
Medicul dvs. vă poate recomanda tratamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor sinuzitei, inclusiv:

Spray nazal salin, pe care îl pulverizați în nas de mai multe ori pe zi pentru a vă clăti căile nazale.
Corticosteroizi nazali. Aceste spray-uri nazale ajută la prevenirea și tratarea inflamației. Printre exemple se numără fluticasona (Flonase Allergy Relief, Flonase Sensimist Allergy Relief, altele), budesonida (Rhinocort Allergy), mometasona (Nasonex) și beclometazona (Beconase AQ, Qnasl, altele).
Decongestionante. Aceste medicamente sunt disponibile sub formă de lichide, tablete și spray-uri nazale, lichide și spray-uri nazale fără prescripție medicală (OTC) și cu prescripție medicală. Folosiți decongestionantele nazale doar pentru câteva zile. În caz contrar, acestea pot provoca revenirea unei congestii mai severe (congestie de revenire).
Medicamente pentru alergii. Dacă sinuzita dumneavoastră se datorează alergiilor, utilizarea medicamentelor pentru alergii poate ajuta la diminuarea simptomelor de alergie.
Analgezice fără prescripție medicală, cum ar fi paracetamolul (Tylenol, altele), ibuprofenul (Advil, Motrin IB, altele) sau aspirina.

Aveți grijă când administrați aspirină copiilor sau adolescenților. Deși aspirina este aprobată pentru utilizare la copiii cu vârsta peste 3 ani, copiii și adolescenții care se recuperează de varicelă sau de simptome asemănătoare gripei nu trebuie să ia niciodată aspirină. Acest lucru se datorează faptului că aspirina a fost asociată cu sindromul Reye, o afecțiune rară, dar care poate pune viața în pericol, la acești copii.

Antibiotice


De obicei, antibioticele nu sunt necesare pentru a trata sinuzita acută, deoarece aceasta este de obicei cauzată de un virus și nu de bacterii. Chiar dacă sinuzita acută este bacteriană, se poate vindeca fără tratament. Medicul dumneavoastră ar putea aștepta și observa dacă sinuzita acută se înrăutățește înainte de a vă prescrie antibiotice.

Cu toate acestea, simptomele severe, progresive sau persistente ar putea necesita antibiotice. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie un antibiotic, asigurați-vă că luați întregul tratament, chiar și după ce simptomele se ameliorează. Dacă încetați să le luați mai devreme, este posibil ca simptomele să reapară.

Imunoterapia


Dacă alergiile contribuie la sinuzita dumneavoastră, injecțiile împotriva alergiilor (imunoterapia) care ajută la reducerea reacției organismului la anumiți alergeni pot ajuta la tratarea simptomelor dumneavoastră.

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Citește acest mesaj. Mai citește-l o dată! Acum ai din partea mea o carte GRATIS, plină de sfaturi de sănătate! Comand-o și ajunge la tine rapid!


Send this to a friend