Meseria de medic

Eu către taximetrist: „liber?” El: „nu, sunt însurat.” Intru râzând. Pe braț era un portret de femeie, înfășurat într-o aripă de înger. „Ea e norocoasa?” i-o trântesc rapid. „Ea e mama iar norocosul sunt chiar eu, că încă o am și datorită ei sunt aici.” Tăcere. A fost o cursă transcendentală. Am avut timp să mă gândesc la toate abramburerile din ultima perioadă, la răscoala asta, la neajunsuri, la momentele acelea în care eram fericit că – dor deschis de mențiunea șoferului – am făcut-o fericită pe mama devenind doctor, împlinindu-i visul ei neîmplinit și făcând bucuros totodată un mic nucleu din mine care m-a împins către meseria asta, aproape fără să pot a mă opune.

Cei mai mulți dintre noi am mers spre medicină împinși de energii care cu greu pot fi explicate. Nu bani, nu orgolii prostești, ci un suflu viu care stă în tot mai puțini oameni și în medicii veritabili își face de cap, producând deseori minuni. Satisfacția pe care o ai salvând o viață nu-și poate găsi descrierea nici în penița celui mai strălucit scriitor. Puțini au norocul să simtă asta. Dincolo de linia satisfacției de moment, neajunsurile sunt cu nemiluita. Pendulăm între compromis și neputință, termeni ce caracterizează întreaga țară. Va fi mai bine? Habar nu avem. Probabil vom face un nou compromis dintr-o altă neputință. Am făcut un pas mărunt pentru noi, dar unul uriaș spre normalitate.

Dacă m-ar întreba cineva acum (inclusiv mama), luând în piept deja toate părțile negative, dacă aș mai fi dat la medicină în condițiile acestea, aș răspunde, sub influența suflului generator de acte brave din mine: bineînțeles. Am, dincolo de toate, cea mai frumoasă meserie din lume.

V.

Dă mai departe acest articol pe Facebook, Whatsapp sau Messenger, pentru a face împreună educație de calitate și a distribui lucruri utile.

Intră în comunitate

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate, toate oferite gratuit. Te aștept!

Mulțumesc pentru interes!

Something went wrong.

Vasi Rădulescu
Eu sunt Dr. Vasi Rădulescu și sunt medic specialist, cu 15 ani de pregătire medicală. Fac aici educație pentru sănătate, cu lucruri explicate simplu, pe înțelesul tuturor. Am scris șapte cărți. Îmi doresc să construim o comunitate puternică, empatică, educată, implicată în lucruri bune, cu aplecare spre lectură, voluntariat, educație, cauze cu impact semnificativ în societate.
O să vrei să nu ratezi această oportunitate. În calitate de cititor al meu, îți ofer un pachet cu cele 7 cărți scrise de mine + 4 cadouri (o cană minunată și trei artprinturi superbe), cu transport rapid GRATUIT, la doar 100 de lei în loc de 499 lei! Mai mult, dacă iei pachetul magic, ai șansa să câștigi un coș cu 25 de cărți extraordinare, alese cu grijă de mine! Profită!


ÎNSCRIE-TE ÎN CONCURS

Send this to a friend