Metoda de 6 minute care te ajută să reduci stresul


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

S-a dovedit că doar câteva minute de citit pe zi este o opțiune minunată să învingi stresul.

Un studiu realizat de Universitatea din Sussex a analizat nivelul de cortizol (hormonul stresului) și frecvența cardiacă a participanților în timp ce aceștia realizau diverse activități. Cititul s-a dovedit că le-a redus nivelul de stres mai mult decât orice altă activitate, incluzând ascultarea muzicii preferate, plimbarea sau băutul unei căni de cafea/ceai. Și jocurile video au scăzut cortizolul cu 21%, însă cresc pulsul.

6 minute petrecute citind reduce nivelul de cortizol (hormonul stresului) cu 68%

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Nu contează ce carte citești, dar simplul act de a te pierde printre rânduri te scoate din cotidian, din grijile zilnice, îți îmbogățește imaginația și creativitatea. Asta nu se aplică și în cazul cititului știrilor, care, dimpotrivă, te fac mai depresiv și stresat, din cauza conținutului, de regulă negativ.

  • îți îmbunătățește sănătatea mintală
  • îmbunătățește sentimentul de empatie
  • previne demența declinul cognitiv asociat cu înaintarea în vârstă
  • îmbunătățește vocabularul
  • reduce simptomele depresiei
  • te ajută să dormi mai bine și te ține departe de telefon seara, înainte de culcare

Poate nu crezi că cititul îți poate îmbunătăți viața atât de mult, însă studiile arată că această activitate poate să aibă o mare diferență în sănătatea noastră. Cititul poate face mai mult decât să reducă stresul, ne poate face mai fericiți și putem afla sfaturi care să ne schimbe viața. Cine știe cât de diferită ar fi viața dacă am petrece mai mult timp citind decât pe telefon?

Sursa

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend