MHRA aprobă primul antiviral oral pentru tratamentul COVID-19 – Molnupiravir


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Antiviralul Lagevrio (molnupiravir) este sigur și eficient în reducerea riscului de spitalizare și de deces la persoanele cu COVID-19 ușoară până la moderată, care prezintă un risc crescut de a dezvolta o boală severă, a anunțat astăzi Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA).

Acest lucru urmează unei revizuiri riguroase a siguranței, calității și eficacității sale de către autoritatea de reglementare din Marea Britanie și de către organismul consultativ științific independent de experți guvernamentali, Comisia pentru medicamente de uz uman, devenind astfel primul antiviral oral pentru tratamentul COVID-19 care a fost aprobat.

Dezvoltat de Ridgeback Biotherapeutics și Merck Sharp & Dohme (MSD), Lagevrio acționează prin interferarea cu replicarea virusului. Acest lucru îl împiedică să se înmulțească, menținând nivelul virusului la un nivel scăzut în organism și, prin urmare, reducând gravitatea bolii.

Pe baza datelor din studiile clinice, Lagevrio este cel mai eficient atunci când este administrat în primele etape ale infecției, astfel că MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil după un test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la apariția simptomelor.

Molnupiravirul a fost autorizat pentru utilizarea la persoanele care au COVID-19 ușoară până la moderată și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Astfel de factori de risc includ obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile de inimă.

Secretarul pentru Sănătate și Asistență Socială, Sajid Javid, a declarat:

“Astăzi este o zi istorică pentru țara noastră, deoarece Marea Britanie este acum prima țară din lume care aprobă un antiviral care poate fi administrat la domiciliu pentru COVID-19. Acest lucru va fi un schimbător de joc pentru cei mai vulnerabili și pentru persoanele imunodeprimate, care vor putea primi în curând acest tratament inovator.

“Marea Britanie este lider în cercetarea, dezvoltarea și implementarea celor mai interesante tratamente de ultimă oră, iar mulțumirile mele se îndreaptă către echipele de experți de la MHRA și MSD pentru acest triumf, precum și către Grupul de lucru pentru antivirale care a procurat tratamentul.

“Lucrăm în ritm alert în cadrul guvernului și cu NHS pentru a stabili planurile de implementare a molnupiravirului la pacienți prin intermediul unui studiu național cât mai curând posibil

“Acest antiviral va fi o completare excelentă a arsenalului nostru împotriva COVID-19 și rămâne vital ca toată lumea să se prezinte pentru vaccinul COVID-19, care salvează vieți – în special cei care sunt eligibili pentru un rapel – pentru a ne asigura că cât mai multe persoane sunt protejate în următoarele luni.”

În urma unei revizuiri riguroase a datelor de către cercetătorii și clinicienii noștri experți, suntem convinși că Lagevrio (molnupiravir) este sigur și eficient pentru persoanele cu risc de a dezvolta boala COVID-19 severă și am acordat aprobarea acestuia.

Lagevrio este un alt tratament care se adaugă la arsenalul nostru împotriva COVID-19. Este, de asemenea, primul antiviral din lume aprobat pentru această boală care poate fi luat pe cale orală, mai degrabă decât administrat intravenos. Acest lucru este important, deoarece înseamnă că poate fi administrat în afara unui cadru spitalicesc, înainte ca COVID-19 să fi progresat până la un stadiu sever.

Fără compromisuri în ceea ce privește calitatea, siguranța și eficacitatea, publicul poate avea încredere că MHRA a efectuat o evaluare solidă și amănunțită a datelor.”

Dr. June Raine, director executiv al MHRA

Profesorul Sir Munir Pirmohamed, președintele Comisiei pentru medicamente de uz uman, a declarat:

“Comisia pentru medicamente de uz uman și grupul său de lucru COVID-19 Therapeutics Expert Working Group a analizat în mod independent datele și susține aprobarea de reglementare a Lagevrio de către MHRA.

“În cadrul studiilor clinice, Lagevrio s-a dovedit a fi eficient în reducerea cu 50% a riscului de spitalizare sau de deces la adulții neinternați cu risc, cu COVID-19 ușoară până la moderată.

“Pe baza acestor date și a altor date care au fost examinate cu atenție de Comisie și de grupul său de experți, este clar că Lagevrio este un alt tratament sigur și eficient care ne va ajuta în lupta noastră împotriva COVID-19.”

Lagevrio nu este destinat să fie utilizat ca substitut al vaccinării împotriva COVID-19.

Guvernul și NHS vor confirma în timp util modul în care acest tratament împotriva COVID-19 va fi implementat pentru pacienți.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend