Mi-a ieşit fosfataza alcalină anormală, de ce?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Niveluri prea mari:
Nivelurile foarte ridicate de fosfatază alcalină (ALP) pot fi cauzate de probleme hepatice, cum ar fi hepatita, blocarea canalelor biliare (icter obstructiv), calculi biliari, ciroza, cancerul hepatic sau cancerul care s-a răspândit (metastaze) în ficat din altă parte a corpului.
Nivelurile ridicate de ALP pot fi cauzate de boli ale oaselor, cum ar fi boala Paget, osteomalacia, rahitism, tumori osoase sau tumori care s-au răspândit din altă parte a corpului în os sau de glandele paratiroide hiperactive (hiperparatiroidism). Vindecarea normală a unei fracturi osoase poate crește, de asemenea, nivelul ALP.
Insuficiența cardiacă, infarctul, mononucleoza sau cancerul de rinichi pot crește nivelul ALP. O infecție gravă care s-a răspândit în organism (septicemie) poate, de asemenea, să ridice nivelurile de ALP.
Femeile aflate în al treilea trimestru de sarcină au niveluri ridicate de ALP, deoarece placenta produce ALP.
Valori scăzute

Nivelurile scăzute de ALP pot fi cauzate de:

Afecțiuni care duc la malnutriție, cum ar fi boala celiacă.
O lipsă de nutrienți în dietă.
O boală osoasă moștenită

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend