Microbiomul tău intestinal ar putea să te împiedice să slăbești


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.
 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Microbii din intestin îți influențează capacitatea de a pierde în greutate, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Biologie Sistemică din Seattle, SUA.

Cercetări anterioare au arătat că schimbarea dietei poate modifica compoziția microbiomului intestinal. Echipa sugerează că, dacă vă luptați să pierdeți în greutate, ați putea încuraja mai mulți microbi benefici în intestin prin schimbarea a ceea ce mâncați.

“Microbiomul intestinal poate ajuta sau poate cauza rezistență la pierderea în greutate și acest lucru deschide posibilitatea de a încerca să modificăm microbiomul intestinal pentru a avea un impact asupra pierderii în greutate”, a declarat autorul principal, Dr. Christian Diener.

Studiile au arătat că unele bacterii intestinale au conferit rezistență la pierderea în greutate, în timp ce altele au ajutat la pierderea în greutate. La cei care nu au slăbit, microbiomul intestinal era mai bun la descompunerea amidonului. Cu alte cuvinte, bacteriile din intestinul lor erau mai buni în a ajunge la caloriile complexe din alimente.

Cu toate acestea, la cei care au slăbit, cercetătorii au găsit mai multe dovezi ale ADN-ului microbian care permit bacteriilor să crească, să se reproducă și să asambleze pereții celulari mai repede. Acest lucru înseamnă că bacteriile au mâncat mai mult zahăr înainte ca organismul să îl poată absorbi.

“Înainte de acest studiu, știam că bacteriile din intestin aveau o compoziție diferită la persoanele obeze față de persoanele care nu erau obeze, dar acum am văzut că există un set diferit de gene care sunt codificate în bacteriile din intestinul nostru și care răspund, de asemenea, la intervențiile de pierdere în greutate”, a declarat Diener.

“Microbiomul intestinal este un jucător important în modularea succesului sau nu al unei intervenții de pierdere în greutate. Factorii care dictează obezitatea față de non-obezitate nu sunt aceiași factori care dictează dacă veți pierde în greutate în urma unei intervenții asupra stilului de viață.”

Sursa

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend