Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei – mituri despre nutriţie demontate


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.


Deși odată se credea că luarea micului dejun este unul dintre cei mai importanți factori pentru a te pregăti pentru o zi sănătoasă, cercetările au arătat că acest lucru ar putea să nu fie cazul pentru majoritatea adulților.

De exemplu, cercetările indică faptul că renunțarea la micul dejun poate duce la reducerea aportului caloric.

Mai mult, participarea la postul intermitent, în timpul căruia micul dejun este fie sărit, fie consumat mai târziu în cursul zilei, a fost legată de o multitudine de beneficii, inclusiv un control îmbunătățit al zahărului din sânge și reduceri ale markerilor inflamatori.

Cu toate acestea, postul intermitent poate fi realizat, de asemenea, prin consumarea unui mic dejun obișnuit, apoi prin luarea ultimei mese mai devreme seara, pentru a menține o fereastră de post de 14-16 ore.

Reține că acest lucru nu se aplică copiilor și adolescenților în creștere sau celor cu nevoi nutritive sporite, cum ar fi femeile însărcinate și cei cu anumite afecțiuni de sănătate, deoarece săritul peste mese poate duce la efecte negative asupra sănătății la aceste populații.

Pe de altă parte, unele dovezi arată că servirea micului dejun și consumul mai multor calorii mai devreme în cursul zilei decât seara, împreună cu o frecvență redusă a meselor, pot fi benefice pentru sănătate prin reducerea inflamației și a greutății corporale.

Indiferent, dacă îţi place micul dejun, mănâncă-l. Dacă nu eşti o persoană care să ia micul dejun, nu simți nevoia să-l adăugi la rutina zilnică.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend