Mituri demontate – carbohidrații te fac să te îngrași


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

La fel cum grăsimea a fost învinuită că favorizează creșterea în greutate și bolile de inimă, carbohidrații au fost evitați de multe persoane de teama că consumul acestui macronutrient va provoca obezitate, diabet și alte efecte negative asupra sănătății.

În realitate, consumul unei cantități moderate de carbohidrați nutritivi cu un conținut ridicat de fibre, vitamine și minerale, cum ar fi legumele rădăcinoase bogate în amidon, cerealele vechi și leguminoasele, va fi probabil benefic pentru sănătate – nu îi va dăuna.

De exemplu, modelele alimentare care conțin un amestec echilibrat de carbohidrați cu un conținut ridicat de fibre, în principal din produse, grăsimi sănătoase și proteine, cum ar fi dieta mediteraneană, au fost asociate cu un risc redus de obezitate, diabet, anumite tipuri de cancer și boli de inimă.

Cu toate acestea, alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi prăjiturile, fursecurile, băuturile îndulcite și pâinea albă, ar trebui restricționate, deoarece aceste alimente pot crește creșterea în greutate și riscul de îmbolnăvire atunci când sunt consumate în exces. După cum puteți vedea, calitatea alimentelor este principalul factor de predicție a riscului de îmbolnăvire.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend