Mituri demontate- frigul te face să răcești


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Acest mit este comun în întreaga lume, dar nu este adevărat”, a declarat Vreeman pentru Live Science. Studiile au arătat că putem resimți mai multe simptome de răceală – reale sau imaginare – atunci când suntem răciți (la urma urmei, răceala se numește “răceală” cu un motiv), dar temperatura în sine nu ne face mai sensibili la viruși. Acest lucru este cunoscut cel puțin din 1968, când un studiu din The New England Journal of Medicine a arătat ce s-a întâmplat atunci când cercetătorii au expus persoanele răcoroase la rinovirus (una dintre cauzele răcelii comune).

S-a dovedit că, indiferent dacă tremurau într-o cameră friguroasă sau într-o baie înghețată, oamenii nu erau mai predispuși să se îmbolnăvească după ce luau contact cu virusuri ce provoacă răceală decât la temperaturi mai confortabile.

Vreeman a spus că aerul rece nu face nici el o diferență în ceea ce privește timpul de recuperare al oamenilor după o răceală. De fapt, deși cercetarea se află în stadii incipiente, “este posibil ca expunerea la frig să ajute chiar organismul într-un fel”, a spus ea.

Cu toate acestea, nu este clar cum ar putea afecta germenii înșiși condițiile de frig. Cercetările au arătat că două cauze comune ale răcelii – rinovirusurile și coronavirusurile – se pot dezvolta la temperaturi mai scăzute, iar gripa se poate răspândi cel mai eficient în condiții reci și uscate.

Unii oameni de știință speculează că răcelile sunt mai frecvente în lunile mai reci deoarece oamenii stau mai mult în casă, interacționând mai strâns unii cu alții și oferind germenilor mai multe oportunități de a se răspândi.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend