Mituri demontate – Purtarea unui sutien poate să provoace cancerul de sân?


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Afirmația conform căreia purtarea sutienului poate expune femeile la un risc serios de cancer de sân există de aproape 20 de ani. Are această idee vreun adevăr? Dr. Laura Hutchins, un oncolog medical de la UAMS, specializat în cancerul de sân, spune că nu există suficiente dovezi care să susțină această idee.

Potrivit unui articol din Scientific American, acest mit a început odată cu publicarea unei cărți, la mijlocul anilor ’90, care susținea că femeile care poartă sutiene strâmte, cu arcuri, au un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân decât cele care nu le poartă. Autorii sugerează că sutienele pot comprima sistemul limfatic al sânului, făcând ca toxinele să rămână blocate în țesutul mamar și să provoace cancer.

Consensul general în rândul medicilor este că nici tipul de sutien purtat, nici gradul de strângere a lenjeriei de corp nu au nicio legătură cu riscul de cancer de sân.

Dr. Hutchins a comentat, de asemenea, că și credința potrivit căreia traumatismele fizice la nivelul sânului, cum ar fi lovirea sau lovirea cu piciorul, pot provoca cancer.

“Pacientele raportează uneori traume anterioare în zona sânului în care se dezvoltă cancerul la o dată ulterioară”, spune ea. “Până acum, după cum se poate determina, aceste apariții sunt întâmplătoare”.

În SHOP-ul oficial Dr. Vasi Rădulescu ai cărți pline de sănătate. Inclusiv pentru cei mici. Oferte speciale și transport gratuit la orice comandă de peste 49 de lei!

-67%

Pachet upgrade, 6 carti + cana cu MOTIVATIE

2
90,00lei
-62%

O alta poveste de iubire

2
16,00lei
-62%

Culorile uitarii

2
16,00lei
-73%

Pachet 7 cărți + Cană cu Motivație

1
100,00lei

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend