Mituri demontate – suplimentele alimentare sunt o risipă de bani


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

În timp ce concentrarea pe consumul unei diete bogate în nutrienți este cea mai esențială componentă a sănătății, suplimentele – atunci când sunt folosite corect și în forma potrivită – pot fi benefice în multe feluri.

Pentru mulți, în special pentru cei care suferă de afecțiuni precum diabetul de tip 2, precum și pentru cei care iau medicamente obișnuite precum statine, inhibitori ai pompei de protoni, anticoncepționale și medicamente antidiabetice, administrarea de suplimente specifice le poate afecta în mod semnificativ sănătatea.

De exemplu, s-a demonstrat că suplimentarea cu magneziu și vitaminele B este benefică pentru cei cu diabet de tip 2 prin îmbunătățirea glicemiei și reducerea factorilor de risc de boli de inimă și a complicațiilor legate de diabet.

Cei care urmează diete restrictive, persoanele cu mutații genetice, cum ar fi metilentetrahidrofolat reductaza (MTHFR), persoanele cu vârsta de peste 50 de ani și femeile însărcinate sau care alăptează sunt alte exemple de populații care pot beneficia de pe urma administrării de suplimente specifice.

 

CONCURS: Poți câștiga un eBook reader Kindle Oasis + Gift Card de 100$!🔥 Intră în concurs și poți câștiga un premiu în valoare de 2.000 de lei! Vezi detaliile în pagina dedicată a concursului.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend