Mituri despre epilepsie


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Toate persoanele cu epilepsie își pierd cunoștința și au convulsii în timpul crizelor


Nu toate persoanele cu epilepsie își pierd cunoștința și au convulsii în timpul unei crize. Potrivit Societății de Epilepsie:

“Nu toate convulsiile implică mișcări sacadate sau tremurături. […] Există peste 40 de tipuri diferite de convulsii. Cum arată convulsiile poate varia. De exemplu, cineva poate deveni “absent” timp de câteva secunde, sau poate deveni dintr-o dată foarte confuz.”

Dacă cineva are o criză, ar trebui să îi bagi ceva în gură cu forța ca să nu își înghită limba


Acesta este un mit periculos. După cum explică CDC, “Acest lucru poate răni dinții sau maxilarul” sau își poate mușca limba.

Cel mai bine este să imobilizați pe cineva în timp ce are o criză


Acesta este un alt mit comun. “Cele mai multe convulsii durează 30-90 de secunde și nu există niciun motiv pentru a imobiliza un pacient cu o criză”, a explicat Dr. Segil.

“Un simptom distinctiv al unei crize epileptiforme este că nu este supresibilă, ceea ce înseamnă că nu se opresc atunci când țineți o persoană jos“.

Cu toate acestea, el a explicat că “este rezonabil să așezi pe cineva pe o parte”. El a sugerat, de asemenea, că filmarea crizei cu un telefon mobil ar putea ajuta un medic să modifice îngrijirea individului cu privire la crize.

Convulsiile sunt dureroase


Durerea în timpul unei crize, sau durerea ictală, este rară. Într-un studiu, doar 0,9% din cei 5.133 de pacienți care au vizitat Jefferson Comprehensive Epilepsy Center din Philadelphia, PA, au experimentat durere ictală.

Cu toate acestea, unii oameni ar putea experimenta durere după o criză. Acest lucru se poate datora unei căderi sau rănire în timpul crizei sau din cauza contracțiilor musculare prelungite.

Unii oameni pot experimenta o durere de cap înainte, în timpul sau după o criză.

Luminile stroboscopice declanșează întotdeauna crize la persoanele cu epilepsie


Doar persoanele cu epilepsie fotosensibilă sunt expuse riscului de a avea convulsii atunci când privesc lumini stroboscopice.

Epilepsia fotosensibilă reprezintă doar 5% din cazurile de epilepsie. Pentru aceste persoane, nu doar luminile stroboscopice pot declanșa o criză. Alți stimuli vizuali, cum ar fi modelele și formele în mișcare, pot, de asemenea, să le declanșeze.

Persoanele cu epilepsie nu ar trebui să rămână însărcinate


Deși acest lucru nu este adevărat, Dr. Segil a explicat pentru MNT că medicii consideră că sarcinile la persoanele cu crize epileptice prezintă un risc ridicat. Acest lucru înseamnă că acestea își vor vedea obstetricianul mai des decât persoanele fără o tulburare convulsivă.

“De asemenea, ele sunt urmărite mai îndeaproape de către neurologii lor în această perioadă”, a explicat el.

“Unele medicamente pentru convulsii nu sunt sigure pentru a fi utilizate în timpul sarcinii, dar în 2021 există mult mai multe medicamente care sunt sigure atât pentru mamă, cât și pentru copilul în curs de dezvoltare.”

Oamenii își înghit adesea limba în timpul unei convulsii


Acesta este un mit care se extinde dincolo de epilepsie. De fapt, nu este posibil să ne înghițim limba în niciun caz.

În timpul unei crize, totuși, este posibil ca individul să își spargă sau să își deterioreze în alt mod dinții. De asemenea, și-ar putea mușca buzele sau limba.

Niciun tratament nu ajută epilepsia


Din fericire, acesta este un alt mit. Nu există un tratament curativ pentru epilepsie, dar există o serie de tratamente care pot ajuta.

Pentru mulți oameni, medicamentele antiepileptice previn cu succes crizele. Potrivit Societății de Epilepsie, se estimează că 7 din 10 persoane cu epilepsie ar putea înceta să mai aibă crize odată ce iau medicamentele potrivite.

Pentru persoanele care nu răspund la medicamente, alte opțiuni includ intervenții chirurgicale, stimularea nervului vag și chiar intervenții dietetice care poate ajuta.

Pe măsură ce oamenii de știință continuă să studieze, ei se apropie tot mai mult de un leac pentru epilepsie. Deși mai este ceva timp până atunci, munca este în curs de desfășurare.

Sursa

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 50.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Lixandru Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

🔥 ULTIMA ȘANSĂ! 🔥

Suntem la ultimul tiraj în care această carte este oferită la 0 lei în loc de 55. Profită de ocazie și ia cea mai populară carte care te învață cum să-ți menții sănătatea! Peste 100.000 de oameni au luat-o deja Gratis!


Send this to a friend