Mituri despre Parkinson – levodopa agravează simptomele


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O altă concepție greșită despre levodopa este că aceasta poate agrava simptomele bolii Parkinson. Acest lucru nu este adevărat.

Este important de reținut că levodopa poate provoca alte simptome motorii, cum ar fi diskinezia, care se referă la mișcări sacadate involuntare. Cu toate acestea, apariția diskineziei este legată de evoluția bolii de bază, mai degrabă decât de perioada de timp în care o persoană a luat levodopa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pus cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Prin urmare, medicii nu mai recomandă să se rețină administrarea de levodopa până la o etapă mai avansată a bolii.

Potrivit Asociației Americane pentru Boala Parkinson (APDA), dischinezia nu apare, în general, decât după ce individul ia levodopa de 4-10 ani.

APDA scrie, de asemenea, că:

“Diskinezia în forma sa mai ușoară poate să nu fie deranjantă, iar mobilitatea oferită de administrarea de levodopa poate fi preferabilă imobilității asociate cu lipsa acesteia. Persoanele cu Parkinson trebuie să cântărească beneficiile utilizării levodopa în comparație cu impactul diskineziei asupra calității vieții lor”.

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend