Mituri despre Parkinson – levodopa agravează simptomele


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

O altă concepție greșită despre levodopa este că aceasta poate agrava simptomele bolii Parkinson. Acest lucru nu este adevărat.

Este important de reținut că levodopa poate provoca alte simptome motorii, cum ar fi diskinezia, care se referă la mișcări sacadate involuntare. Cu toate acestea, apariția diskineziei este legată de evoluția bolii de bază, mai degrabă decât de perioada de timp în care o persoană a luat levodopa.

Prin urmare, medicii nu mai recomandă să se rețină administrarea de levodopa până la o etapă mai avansată a bolii.

Potrivit Asociației Americane pentru Boala Parkinson (APDA), dischinezia nu apare, în general, decât după ce individul ia levodopa de 4-10 ani.

APDA scrie, de asemenea, că:

“Diskinezia în forma sa mai ușoară poate să nu fie deranjantă, iar mobilitatea oferită de administrarea de levodopa poate fi preferabilă imobilității asociate cu lipsa acesteia. Persoanele cu Parkinson trebuie să cântărească beneficiile utilizării levodopa în comparație cu impactul diskineziei asupra calității vieții lor”.

 

CAMPANIE: Îți ofer o carte GRATIS! Ajunge la tine în 1-2 zile. Plasează o comandă!

🔥 Nu uita să-ți iei GRATIS cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor - campanie de educație pentru sănătate suportată de mine și menită să ducă o carte esențială în fiecare familie! Dă sfară-n țară, te rog, să atingem cât mai mulți oameni. Mulțumesc!

Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend