Mituri despre Parkinson – tratmentul funcționează doar pentru câțiva ani


Dă mai departe acest articol pentru a construi împreună o comunitate sănătoasă.

Deși nu există un tratament pentru boala Parkinson, medicamentele pot ajuta oamenii să gestioneze această afecțiune. Unul dintre cele mai eficiente medicamente este levodopa, pe care organismul o transformă în dopamină odată ce intră în creier.

Există un mit de lungă durată conform căruia levodopa poate ameliora simptomele doar pentru aproximativ 5 ani înainte de a înceta să mai funcționeze. Acesta este un mit. Levodopa poate fi eficientă timp de zeci de ani. Cu toate acestea, în timp, eficacitatea sa s-ar putea reduce.

Medical News Today a vorbit cu James Beck, vicepreședinte senior și director științific al Fundației Parkinson. Acesta a explicat de ce levodopa devine mai puțin puternică:

“Una dintre ironiile crude ale bolii Parkinson este că enzima-cheie care transformă levodopa în dopamină (decarboxilază acidul aromatic sau AADC) se găsește predominant în neuronii dopaminergici din substanța neagră, care se pierd în timpul progresiei bolii. Astfel, principala modalitate de a pune dopamina la dispoziția creierului bolnav de Parkinson scade pe măsură ce boala avansează.”

Cu alte cuvinte, nu este vorba că levodopa încetează să mai fie eficientă. În schimb, aprovizionarea cu enzima de care are nevoie pentru a fi eficientă devine mai limitată.

În trecut, medicii și persoanele cu Parkinson au amânat începerea tratamentului din cauza temerilor că levodopa va înceta încet-încet să mai funcționeze. Acum știm, însă, că această reducere a potenței nu se datorează perioadei de timp în care o persoană ia levodopa, ci progresiei bolii.

Cu toate acestea, este adevărat că, în timp, fiecare doză de levodopa ar putea îmbunătăți simptomele pentru o perioadă mai scurtă. Această așa-numită uzură înseamnă că simptomele încep să revină înainte ca următoarea doză să fie necesară.

Sursa.

 

Îți ofer o carte GRATIS ♡ Am trimis peste 35.000 în ultimele zile!


Mă citești și-ți mulțumesc pentru asta. Chiar dacă primești atât de multe informații utile de la mine, care au o muncă uriașă în spate, iar proiectul nu are nicio formă de monetizare (donații, patreon, reclame), să știi că tot eu plusez: îți ofer GRATUIT cartea Medicina povestită pe înțelesul tuturor. Tot ce trebuie să faci este să dai click pe butonul de mai jos, să pui cartea în coș și să finalizezi comanda. Curierul rapid va ajunge la tine în 1-2 zile lucrătoare. Să te bucuri de carte!


Abonează-te la newsletterul gratuit

Întră în comunitatea dr. Vasi Rădulescu! Vei primi pe email sfaturi, recomandări, materiale ample despre sănătate și cum să trăiești o viață mai bună, toate oferite gratuit.

Mulțumesc pentru interes! Verifică emailul tău activ (inclusiv folderele spam sau promoții)

Something went wrong.

Osman Alexandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Send this to a friend